Hlavní obsah

Slavia v Kosovu musí nahradit hrdiny z derby. Dočká se šance Sor?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jde o svízel, se kterou se vypořádává pravidelně. A jelikož má omezené možnosti, tak vlastně ani moc nemusí dumat nad řešením. Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský lepí sestavu bez řady zraněných borců, ve čtvrtečním zápase v Kosovu proti tamnímu šampionovi Ballkani v pátém pokračování Konferenční ligy se bude muset obejít i bez dvou hrdinů nedělního derby proti Spartě (4:0), záložník Jakub Hromada a Václav Jurečka totiž nefigurují na evropské soupisce.

Foto: Martin Malý / SK Slavia Praha

Slávistický útočník Yira Sor proti St Joseph's.

Článek

Priština (od našeho zpravodaje) - Hromada s Jurečkou patřili ve žhavém střetu proti rivalovi z Letné k nejlepším na place. Rvali se, byli důrazní, navíc obstarali první dva góly. Nacházejí se ve výborném rozpoložení. „Budou nám chybět. Ale máme dost široký kádr na to, abychom si s tím poradili. Je nás dost a je jedno, kdo nastoupí. V týmovém sportu to tak je, že všichni musí táhnout za jeden provaz," komentoval absenci spoluhráčů krajní bek či záložník David Douděra.

„Mrzí nás, že tu nejsou. Po takových výkonech, které předvádějí, je škoda je tu nemít. Třeba Kuba je klíčový v tom, že dokáže na hřišti uplatnit to, co si v kabině řekneme. Umí přepínat. Bohužel je to odvrácená stránka toho, že nemáme vlastní odchovance. Nebojujeme s tím poprvé," povzdechl si Trpišovský s odkazem na fakt, že místa na evropské soupisce mizí, když kvóta vlastních odchovanců není v kádru naplněna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jakub Hromada (vpravo) se raduje z gólu proti Spartě. Za ním Lukáš Masopust.

Našel alespoň jedno pozitivum. „Oba budou odpočatí na nedělní derby na Bohemians. Budeme mít dva čerstvé koně," konstatoval hlavní stratég červenobílých.

Proti Ballkani očekává jiný typ zápasu, mohou se mu hodit jiní. „Do sestavy z derby ale chceme sahat co nejméně," upozornil šéf slávistické lavičky. Ostatně nominace by měla být až na výpadek dvou zmíněných hráčů velmi podobná.

Je jasné, že Hromadu ve středu zálohy nahradí Christ Tiéhi. „V útoku je variant víc," nastínil Trpišovský. Do základní jedenáctky může začlenit Stanislava Tecla, Mosese Usora nebo Yiru Sora, který zatím prožívá trudnou sezonu.

Nigerijský expres na jaře v play off Konferenční ligy ohromil šesti góly a třemi asistencemi, v této sezoně byl ale dlouhou dobu mimo kvůli poraněnému tříslu. Stále se nemůže nakopnout.

„Přišlo mi, že v pondělí na tréninku jsem viděl starého dobrého Yiru. Kvalitou, tím, jak měnil směry. Nedumal nad tím, jestli ho něco bolí. Je to hráč pro evropské duely. Víme, že jeho poslední zápasy nebyly dobré, ale je otázka, jak ho ovlivňovaly dozvuky zranění. Pořád je to mimořádný hráč," podotkl Trpišovský.

Sor si na tstředečním tréninku elegantně vodil míč, různě si ho v běhu přehazoval, hrál si. Vypadal uvolněně. Potvrdí to i v zápase, pokud nastoupí?

Reklama