Hlavní obsah

Sparta je před odvetou v problémech. Sešívaní dramatickou koncovku s Fenerbahce zvládli

Aktualizováno

Ve zcela opačném rozpoložení se nacházejí obě pražská fotbalová S po úvodních zápasech 2. kola Evropské konferenční ligy. Zatímco slávisté zvítězili na hřišti tureckého Fenerbahce 3:2 a k postupu jim v odvetě v Edenu tady postačí i remíza, Sparta doma podlehla lídrovi srbské ligy Partizanu Bělehrad 0:1 a bude mít co dohánět. Odvety jsou na programu za týden.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparta Praha - Partizan Bělehrad, úvodní utkání 2. kola fotbalové Evropské konferenční ligy.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté pražské Slavie v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy zvítězili v Istanbulu nad Fenerbahce 3:2 a přiblížili se k postupu. Českého mistra poslal těsně před pauzou do vedení Ibrahim Traoré, v 58. minutě srovnal Dimitris Pelkas, ale mezi 62. a 64. minutou se za hosty trefili Oscar Dorley a střídající Ondřej Lingr. V závěru snížil Ferdi Kadioglu.

Slávistům v Istanbulu scházel nemocný hlavní trenér Jindřich Trpišovský, kterého zastoupil asistent Jaroslav Köstl.

Sparta se v jarní části evropských pohárů představila poprvé od roku 2017, ale žádný oslavný comeback se nekonal. Pevná obrana srbského celku nedovolila domácím prakticky žádnou vážnější šanci, naopak v 78. minutě převzal dlouhý pas hbitý Queensy Menig a vstřelil jediný gól zápasu.

Utkání na Letné přímo na stadionu mohlo zhlédnout maximálně tisíci diváků. Letenský klub marně žádal o výjimku, aby mohl naplnit kapacitu stadionu na polovinu.

Fotbalová Konferenční liga:
1. kolo vyřazovací části
Fenerbahce - Slavia 2:3
Branky: 58. Pelkas, 83. Kadioglu - 45. Traoré, 62. Oscar, 64. Lingr. Rozhodčí: Mariani - Bindoni, Tegoni (všichni It.). ŽK: Zajc, Szalai - Oscar.
Sparta - Partizan 0:1
Branka: 78. Menig

Reklama

Související témata: