Hlavní obsah

Spartu straší venkovní černá série. Každý hráč v mužstvu chce postoupit, ujišťuje Hancko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně teď na Letné dají na datovou analýzu, čísla po letní přípravě jsou prý povzbudivá. Pokud jde ovšem o statistiku, jedna černá série fotbalovou Spartu straší. Od sezony 2012/13 nezvítězila venku v předkolech pohárů již 14x v řadě. Do norského Stavangeru teď přitom dorazila po domácí remíze 0:0, takže v odvetě 2. předkola Konferenční ligy vyhrát potřebuje. Jinak pro ni pouť pohárovou Evropou na samém začátku skončí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty Praha a Ladislav Krejčí oslavují gól.

Článek

Stavanger (od našeho zpravodaje) - Předkola nejsou silnou sparťanskou stránkou. Venku rozhodně ne. Na hřištích soupeřů v nich rudí nevyhráli již deset let, během půstu tam zaznamenali jen 5 remíz a 9 porážek...

Další krach by na startu nové éry pod trenérem Priskem byl hodně bolestivý.

„Ať už trenéři nebo vedení nám dali jasně najevo, že chceme postoupit. Bylo by slovíčkaření, jestli chceme, nebo musíme. Každý hráč v mužstvu chce postoupit," říká rázně obránce Dávid Hancko.

Jsme zklamaní. Ještě jsem tady nezažil soupeře, kterého bychom takto zavřeli, říká Dávid HanckoVideo: Sport.cz

„Doma jsme ukázali, že jsme lepší tým, i když výsledkově nedopadl podle našich představ. Chybí nám jen vstřelit gól a věřím, že se nám to tady podaří zlomit a odvezeme si postup," dodává 24letý slovenský reprezentant.

Viking v Praze betonoval, před svojí brankou vystavěl defenzivní zeď. Letenští si nedělají iluze, že by soupeř na vlastním umělém trávníku hru více otevřel.

„Je možné, že když budou hrát doma, zkusí v úvodu víc napadat a něčím nás překvapit. Moc to ale nepředpokládám i podle toho, jak oslavovali remízu 0:0 a že dokázali vydržet ve svém plánu, i když jejich bránění u nás nebylo úplně pěkné," uvědomuje si Hancko.

Zádrhel pro Spartu? Odveta s Vikingem se hraje na umělé trávě. Co na to říkají hráči?Video: Sport.cz

„Myslím, že v tom budou pokračovat a bude opět na nás, abychom zopakovali takový výkon, jaký jsme podali před týdnem, a otevřeli je gólem. To bude nejdůležitější," očekává zastupující kapitán.

Jeho tým se v první řadě musí vyrovnat s nástrahami umělého trávníku.

„Adaptace je rozdíl, ale osobně jsem hrál dlouho v Žilině na umělé trávě, takže pro mě to není takový rozdíl. Když jsem během tréninku viděl, jak je umělka mokrá, tak si myslím, že by to mohlo být velmi rychlé, což by nám mohlo pomoct se do nich dostat," přemítá Hancko.

Zázemí Vikingu se mu líbí. „Má pěkný, moderní stadion. Mám rád takové, když jsou tribuny blízko hřišti. Doufám, že to pro nás bude stadion vítězný," přeje si Hancko.

Postoupí Sparta do 3. předkola Konferenční ligy?
ano
63,5 %
ne
36,5 %
Celkem hlasovalo 1983 čtenářů.

Reklama