Hlavní obsah

Zavařit, zatopit a dát rychlý gól. Chorý a spol. mají plán, jak dobýt obranu Malťanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomáš Chorý proměnil v neděli proti Baníku Ostrava penaltu a poprvé v aktuální sezoně se zapsal mezi střelce. Teď si plzeňský fotbalový útočník číslo jedna brousí zuby na maltský celek Gzira, se kterým Západočeši změří síly ve čtvrtek v úvodním duelu 3. předkola Konferenční ligy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský útočník Tomáš Chorý (vlevo) záložník Jan Kopic hýřili dobrou náladou.

Článek

Chorý očekává opět dobývání skálopevné obrany. Podobně, jako tomu bylo v Teplicích, doma s Hradem Králové nebo v obou duelech s kosovskou Dritou.

„Budeme se snažit najít recept. Půjde určitě o centry z hloubky pole a průnikové přihrávky. Budeme chtít Gziru rozběhat, otáčet hru a dostávat se do vápna, abychom jim zatopili," má jasno 28letý forvard.

Pokud se maltský celek takticky inspiroval u zmíněné Drity, postaví nejen pevnou obranu, ale hráči také využijí každé chvilky a každého souboje, aby mohli tahat čas. Tím pak případný tlak Viktorie jednoznačně otupí.

Plzeň jako favorit v zápasu s Gzirou, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Důležité bude, aby se hra málo kouskovala. Pak je můžeme v obraně zavařit s dát rychlý gól. Ten by nakopl každého, chytne se nejen hráč, ale i tým a diváci na stadionu," dodává Chorý.

Roli jistě bude hrát fyzická kondice. Viktoriáni jsou v období našlapaného programu, kdy kromě víkendové domácí ligy v průběhu týdne hrají evropské poháry. Minulý týden absolvovali cestu do Kosova, příští týden cestují k odvetě na Maltu.

ZÁPASY PLZNĚ A SLAVIE NA OBRAZOVKÁCH O2 TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají oba čtvrteční duely českých zástupců v přímých přenosech. Studio moderátora Davida Sobiška a expertů Jakuba Podaného s Markem Suchým startuje od 18:15 hodin. Přímo z Edenu bude aktuální informace přinášet reportérka Denisa Doležalová, z Plzně se pak bude hlásit Tereza Kubíčková. Zápasem Slavia-SK Dnipro-1 provede komentátorské duo ve složení Radek Šilhan a Václav Pilný, duel Plzeň-Gzira bude komentovat Tomáš Radotínský a David Nyč.

„Není to jednoduché," přiznává Chorý. Jedním dechem však dodává, že s tím se počítalo. „Každý chce hrát poháry. Určitě je to lepší než jen trénovat. Až na bolístky, které nelze rychle vyléčit, jsem na tom v rámci možností dobře. Chceme podat maximální výkon a postoupit," ujišťuje Chorý.

Zatímco Plzeň ve 2. předkole porazila již zmíněnou Dritu po velkém boji a díky proměněné penaltě Erika Jirky v nastavení druhého zápasu, Gzira má za sebou už dvě předkola.

Nejprve postoupila po výsledcích 2:2 a 1:1 až po penaltovém dramatu se severoirským celkem Glentoran, následně vyřadila lucemburské mužstvo Dudelange (2:0, 1:2). Vítěz dvojutkání se pak v play off Konferenční ligy postaví lepšímu z dvojice Tobol Kostanaj - Derry City.

Přímý přenos duelu Viktoria Plzeň - Gzira vysílá od 18:45 stanice O2 TV.

Reklama