Hlavní obsah

Krejčí: Potvrdili jsme našim kritikům, že na Evropu máme. Teď na chvíli zalezou do díry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvetu s Dinamem Záhřeb, kterému ve čtvrtek na Letné nasypali čtyři góly (4:1) a rozkopli bránu základní skupiny Evropské ligy, řadí kapitán Sparty Ladislav Krejčí ve své kariéře hodně vysoko. „Tohle je velký úspěch,“ radoval se Krejčí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ladislav Krejčí, Jakub Pešek a Victor Olatunji ze Sparty se radují z gólu.

Článek

Jak vám bylo bezprostředně po zápase, kdy jste slavili postup s vyprodanou Letnou?

Cítil jsem se skvěle. Ale mně je skvěle pořád.

Je postup do Evropské ligy náplast za vyřazení z bojů o Ligu mistrů?

Hlavně je super, že jsme si dokázali, že můžeme i proti takovým týmům, jako jsou Kodaň nebo Dinamo Záhřeb, předvádět svoji hru.

Upřímně, věřil jste, že dáte Záhřebu čtyři góly?

Samozřejmě. Věřil jsem v postup do Ligy mistrů, vyřazení bylo zklamáním. Kvalitu a charakter na to máme. Potvrdili jsme si to teď ve dvojzápase s Dinamem. Jsem rád, že jsme potvrdili i těm, kteří nás kritizují, že na Evropu máme. Teď na chvíli zalezou do díry a budou čekat na náš další neúspěch.

Vysnili jste si takový průběh zápasu?

Věděli jsme, že takový průběh musí být. Dali jsme rychlý gól, což jsme si moc přáli.

Za stavu tři nula jste inkasovali. Nepřepadly vás obavy, že odveta dopadne neúspěšně jako s Kodaní?

Já mám trošku jiné myšlení než někteří. Na Kodaň jsem si nevzpomněl. Když totiž takto začnete přemýšlet, podporujete negativní myšlenky a snadněji do nich zapadáte. Možná to od nás bylo cítit v Záhřebu, ale doma jsme soupeře až na krátký výpadek ve druhé půli valili.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.