Hlavní obsah

Leao mě vykoupal, uznal Vlček. Z fanoušků chtěl brečet, do odvety si věří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nohy měl bolavé a taky trochu zamotané. Slávistický fotbalový obránce Tomáš Vlček strážil hvězdného křídelníka Rafaela Leaa z AC Milán a byla to pro něj škola. Hlavně při čtvrtém gólu předvedl hbitý Portugalec, jak skvěle ovládá balon a proč je jednou z hlavních hvězd Rossoneri. „Nevím, jestli mi už nezbývaly síly. Na to se ale nechci vymlouvat. Vykoupal mě, je to prostě fantastický hráč,“ vyprávěl uznale Vlček po porážce 2:4 v prvním osmifinále Evropské ligy.

Foto: Claudia Greco, Reuters

Obránce Slavie Tomáš Vlček v souboji s Theem Hernándezem z AC Milán.

Článek

Milán (od našeho zpravodaje) - V neděli v derby krotil sparťana Lukáše Haraslína, ve čtvrtek na San Siru Leaa. „Věděl jsem, že dělá kličku dovnitř i ven. Ale je strašně těžké takového hráče bránit, protože ke všemu je i extrémně rychlý,“ zmínil Vlček. Při poslední brance mu Leao obě kličky předvedl a jemným lobem pak poslal míč do brány, balon ještě lehce tečoval Christian Pulisic.

Vlček opět nastoupil jako pravý bek, znovu s cílem eliminovat velkou sílu soupeře na křídlech. „Uvidíme, třeba jsme našli můj nový post,“ prohodil třiadvacetiletý obránce. „Ale ať mě dá trenér kamkoliv, budu se snažit odevzdat všechno, co ve mně je. Budu se chtít zalíbit a pomoct týmu,“ dodal.

Už v útrobách milánského San Sira plánoval, jak se u videa bude učit ze soubojů s Leaem. Chce být lepší a nepustit šanci, která se mu naskytla. Když v zimní pauze přišel za 100 milionů korun David Zima z FC Turín, zdálo se, že právě Vlček konkurenci odskáče výrazně sníženým pobytem na hřišti v zápasech. Teď figuroval v základní sestavě ve dvou šlágrech po sobě.

„Je to pro mě splněný dětský sen,“ vylíčil dojmy ze střetu s AC Milán. „Vždycky jsem snil o tom, že budu hrát za Slavii velké zápasy. Před pěti lety jsem s týmem jezdil a chodil na tribunu. Teď ta velká utkání hraju a maximálně si je užívám. Snažím se vždycky na hřišti nechat všechno. Doufám, že to lidi vidí. Vážím si šance, kterou dostávám,“ uvedl Vlček.

Slavia spadla proti slavnému italskému soupeři do kaše v 26. minutě, kdy byl vyloučen El Hadji Malick Diouf za zákrok na Pulisice. Přitom do té doby hráli sešívaní kurážně a předváděli i dostatečnou kvalitu. Stav byl bezgólový.

„Do té doby jsme AC Milán trápili. Nevěděli, jak na nás hrát. My jsme hráli to, co jsme chtěli, a vycházelo nám to. Červená karta byla zlomovým momentem. Pak jsme dostali tři góly, což je v téhle atmosféře strašně těžké dohánět. Ale jsem nadšený, jak jsme to s klukama zvládli. Nevzdali jsme se a dál jsme se prali,“ poznamenal Vlček.

Nevzdává se ani teď. V odvetě, která se hraje příští čtvrtek, se bude chtít opřít o podporu fanoušků i domácí zkušenosti s AS Řím. Slávisté ho na podzim doma přehráli 2:0. „Tam jsme si ověřili, že proti takovým týmům dokážeme hrát. Největším faktorem jsou fanoušci. I sem jich přijelo pět tisíc. To je neuvěřitelné, chce se mi skoro brečet. I mezi skoro osmdesáti tisíci byli slyšet,“ prohlásil obránce sešívaných.

Věří si. „Jsme si vědomi kvality AC Milán, takže jdeme do odvety s respektem. Člověk si ale musí věřit. Kdyby ne, tak do toho zápasu ani nemusí nastupovat,“ pravil Vlček. Vzývá brzký gól. „Tím by se dostali fanoušci do laufu a pak věřím, že bychom byli odvetu schopní zvládnout,“ pokračoval.

Na San Siru si ani s nikým neměnil dres, po porážce na shánění cenné relikvie úplně neměl náladu. „Uvidíme, jak se to vyvrbí doma. Třeba si pak řeknu někomu o dres, na výběr je spousta hráčů,“ pokrčil Vlček rameny. Priorita to ale rozhodně není. Bude chtít hlavně italský kolos pozlobit, získat další zkušenosti, znepříjemnit hru Leaovi. A třeba postoupit.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.