Hlavní obsah

Hanuš si pokazil narozeniny osudným kiksem. Ještě teď tomu nevěřím, zuřil Látal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušený gólman Jablonce mohl své nedělní 36. narozeniny oslavit ve fotbalové lize čistým kontem a výhrou 1:0, jenže v první minutě nastaveného času Mladé Boleslavi daroval obrovskou chybou vyrovnávací branku na 1:1. „Každý někdy udělá chybu, podržíme ho,“ řekl autor jabloneckého gólu Polidar.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 30. kola první fotbalové ligy: FK Jablonec – FK Mladá Boleslav, 28. dubna 2024, Jablonec nad Nisou

Článek

Deset minut před koncem své parťáky podržel skvělým zákrokem proti hlavičce Júsufa za stavu 1:0, jenže pak přišel zmiňovaný zkrat. „Ještě teď tomu nevěřím,“ kroutil hlavou jablonecký kouč Radoslav Látal.

Co se stalo? Severočeši hájili těsné vedení, stoper Tekijaški mu poslal malou domů. Hanuš při rozehrávce zaváhal. Dotírající Júsuf ho o míč připravil a skóroval do prázdné branky.

„Hany dostal balon, dal si ho dobře na pravou. Čekal jsem výkop, zkoušel to rozehrát, bohužel však trefil útočníka do nohy. Míč se k němu se štěstím odrazil a dal to do brány… Hanymu to však nemáme za zlé. Říkáme si, ať to nevykopává a raději rozehráváme. Každý někdy ve fotbale udělá chybu. Hanyho podpoříme, jsme jeden tým a musíme makat dál,“ pověděl Polidar, který po devatenácti minutách poslal Jablonec do vedení, když v pádu přeloboval gólmana Trmala.

„Budu stručný. Myslím, že nám devadesát minut klapalo, co jsme si do zápasu nachystali. Co jsme si řekli, to jsme plnili, dali jsme i vedoucí gól. Do defenzivy jsme pracovali velice dobře. Potom bohužel dojde k takové situaci a už poněkolikáté v této sezoně zápas ztratíme. To je jednoduché hodnocení a více k tomu nemám,“ hlesl zklamaně domácí kouč Radoslav Látal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 30. kola první fotbalové ligy: FK Jablonec – FK Mladá Boleslav, 28. dubna 2024, Jablonec nad Nisou

„Každý si něčím podobným občas prostě projde. Taky jsem si svůj první ligový zápas dal vlastňáka… Je to smůla, asi mu to nikdo nepřejeme, ale pro nás je bod nakonec asi dobrý. Bod je asi spravedlivý. Taky jsme dostali branku po našem podklouznutí a my jsme zase dali branku po jejich obrovské chybě. Ačkoliv Jablonec asi může být smutný nebo naštvaný, průběh byl podle mě remízový,“ pověděl kapitán Boleslavi Ondřej Karafiát, jehož s parťáky čeká skupina o titul.

Jablonec čekání na výhru v lize prodloužil už na šest zápasů. Skupinu o záchranu začne v sobotu doma s Karvinou a gólman Hanuš chytat určitě nebude, protože s Boleslaví viděl čtvrtou žlutou kartu.

Reklama

Související témata:
Jan Hanuš (fotbalista)
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 19. min Živě
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.