Hlavní obsah

Bouřlivá kulisa! Lewandowkého na Camp Nou vítaly desetitisíce fanoušků

Polský fotbalista Robert Lewandowski se oficiálně představil fanouškům Barcelony po červencovém přestupu z Bayernu Mnichov. Třiatřicetiletého kanonýra na stadionu Camp Nou přivítalo téměř 60.000 příznivců.

Foto: Albert Gea, Reuters

Robert Lewandowski na Camp Nou zdraví fanoušky.

Článek

Katalánský klub navzdory velkým finančním problémům koupil Lewandowského za 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun) včetně bonusů. Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy, kterému v Mnichově zbýval poslední rok smlouvy, podepsal s Barcelonou kontrakt na čtyři sezony. S týmem trenéra Xaviho absolvoval část předsezonního turné v USA, ve třech přípravných zápasech se gólově neprosadil.

"Nebylo to snadné, ale teď už jsem tady. Jako hráč Barcy cítím velkou hrdost. Moc děkuji," řekl Lewandowski fanouškům mixem katalánštiny a angličtiny. V novém modročerveném dresu s číslem devět na stadionu předvedl i několik triků s míčem a fanoušci ho ocenili bouřlivým aplausem.

Lewandowski 21. srpna oslaví 34. narozeniny, což nepovažuje za problém. "Myslím, že můj věk teď není důležitý, je to pouze číslo. Cítím se lépe než v devětadvaceti," prohlásil dvojnásobný nejlepší fotbalista světa podle FIFA.

Kapitán polské reprezentace opustil Bayern po osmi letech, během nichž s ním získal osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Za sebou má také angažmá v Dortmundu a Poznani. Lewandowski v minulé sezoně zaznamenal 50 gólů ve 46 soutěžních duelech. Za Bayern nasázel celkem 344 branek v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Reklama