Hlavní obsah

Obránce Kodaně má jasno: Remíza z takového zápasu je špatná, byli jsme lepší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doma zřejmě neuhráli výsledek, jaký chtěli a jaký si přáli. Fotbalisté Kodaně pocestují k odvetě 3. předkola Ligy mistrů na půdu pražské Sparty v zádech s remízou 0:0. Slovenský stoper dánského celku Denis Vavro mluví vzhledem k průběhu duelu o ztrátě. "Remíza je pro nás špatným výsledkem," kabonil se před kamerami.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sparta měla své šance, ale také přežila dvě břevna i velký závěrečný tlak domácích. „Byli jsme lepší, měli více gólových šancí a chyběl jen kousek štěstí, abychom dali nějaké branky. Myslím, že z tohoto zápasu je pro nás remízový výsledek špatný," prohlásil pro O2 TV Sport 27letý slovenský reprezentant.

Muž, jenž prošel Žilinou, Laziem Řím nebo španělskou Huescou, patří momentálně k lídrům kodaňské obrany. Zkušeností má dost na to, aby mohl posoudit, jaký soupeř proti němu stál.

„Věděli jsme, co Sparta hraje, a připravili se na ni. Na konci první půle jsme v rozehrávce trochu změnili rozestavení, do druhé jsme šli s tím, že chceme dát nějaký gól. Spartu podržel gólman, ale jdeme si do odvety pro vítězství," má jasno Vavro.

V závěru inkasoval žlutou kartu za nesportovní chování po pošťuchování s kapitánem Letenských Ladislavem Krejčím. „Jsou to emoce, k fotbalu patří. Pokud by tomu tak nebylo, nejde o fotbal. Je to sport, každý chce vyhrát," nedělal Vavro ze zmíněné situace senzaci.

Odveta se hraje v úterý 15. srpna v Praze, situace je otevřená. Zatímco Vavro působil po nerozhodném výsledku zklamaným dojmem, sparťané mluví o týmovém výkonu a velmi nadějné remíze.

Skupinovou fázi Ligy mistrů si fotbalisté Sparty zahráli naposledy v roce 2005. Ve skupině s anglickým Arsenalem, nizozemským Ajaxem a švýcarským Thunem tehdy uhráli dva body a skončili na posledním místě.

Vítěz dvojutkání úřadujících českých a dánských mistrů dostane lepšího z dvojice Raków Čenstochová - Aris Limassol. První utkání vyhrál doma polský celek 2:1. V případě, že by Sparta neuspěla, čeká ji 4. předkolo Evropské ligy s horším z dvojutkání AEK Atény - Dinamo Záhřeb. Úvodní úterní klání bylo odloženo o týden kvůli ubodání příznivce řeckého celku.

Reklama