Hlavní obsah

Vlkanova válí nejenom v Plzni! Doufám, že se mi povedlo dokázat, že jsem v nároďáku právem, řekl záložník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedávném přestupu do Plzně byl vhozený do vody. Záložník Adam Vlkanova v ní skvěle plave. Dokazuje, že se může měřit s top evropskou kvalitou nejen v Lize mistrů, ale i na reprezentační úrovni. V úterý večer v St. Gallenu motal hlavu výtečným Švýcarům v duelu Ligy národů (prohra 1:2).

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Adam Vlkanova v souboji se Švýcarem Silvanem Widmerem.

Článek
Fotogalerie

St. Gallen (od našeho zpravodaje) - „Byly tam věci, které jdou zlepšit, ale myslím, že jsem převedl hodně dobrých momentů. Na tyhle zápasy si věřím," řekl Vlkanova, který v Kybunparku nastoupil poprvé v národním týmu v základní sestavě. Trému nechal v kabině, čišelo z něj sebevědomí. Jen kousek chyběl, aby se zapsal mezi střelce. Za stavu 0:0 zatřásl břevnem.

„Nejsem nikdy nervózní, nepřipouštím si tlak. Naopak se na tyto zápasy strašně těším. Chci ukázat, co umím. Doufám, že se mi povedlo dokázat, že jsem v nároďáku právem," podotkl Vlkanova, kterému pomáhají zkušenosti z Ligy mistrů, kde má za sebou s Viktorií úvodní dva duely (1:5 s Barcelonou, 0:2 s Interem Milán).

„Výsledky nemáme v Lize mistrů ideální, ale člověk si vyzkouší, v čem se má zlepšovat, na čem pracovat. Pak to využije v dalších těžkých zápasech," pronesl 28letý záložník. Zkušenosti z Champions League prodávají v reprezentaci také jeho plzeňští spoluhráči. Během druhého poločasu bylo na trávníku včetně Vlkanovy pět viktoriánů.

„Nevím, jestli nastává v národním mužstvu doba plzeňská. Jsme hlavně rádi, že se nám s Viktorkou daří, že dostáváme pozvánky do reprezentace. Snažíme se dokazovat, že sem patříme. Doufáme, že naše dobré výkony budou pokračovat," dodal Vlkanova.

Reklama