Hlavní obsah

Rekordman Villa povede španělský útok. Cítím formu, hlásí

Salvador

Dvaatřicetiletý kanonýr David Villa v úvodním duelu fotbalového MS proti Nizozemsku zřejmě povede útok úřadujících mistrů světa. V přípravném duelu se Salvadorem totiž zazářil. Vstřelil dvě branky a navýšil svůj rekord ve španělské reprezentaci na osmapadesát gólů.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Španělský útočník David Villa slaví gól v přípravném zápase proti Salvadoru.

Článek

„Cítím se ve výborné formě. Tu jsem měl celou sezónu, ale nemohl jsem ji ukázat," rýpl si do kouče Atlétika Madrid Simeoneho, který upřednostňoval jeho reprezentačního kolegu Diega Costu. „Věřím, že v Brazílii překonám i hranici sta zápasů," řekl Villa. Do stovky mu chybí pět utkání, což by znamenalo se probojovat minimálně do čtvrtfinále šampionátu.

Villa měl být v končící sezóně největší hvězdou Atlétika Madrid, kam přestoupil z Barcelony. Zůstal však ve stínu Diega Costy a dal v Primera División jen třináct branek. S kolegou brazilského původu, který přijal španělské občanství, si na trávníku příliš nesedli.

V našem herním systému má místo, tvrdí Del Bosque

Pro kouče národního týmu je však dvojnásobný mistr Evropy a světový šampión nepostradatelný. „David má v našem herním systému místo," naznačil kouč Vicente del Bosque náklonnost k Villovi, který nejednou reprezentaci vytáhl z problémů.

Španělský rekordman opouští Atlético a novou sezónu začne na hostování v australském Melbourne City FC. V květnu se totiž upsal na tři roky nově vzniklému New York City FC, který ale vstoupí do soutěže v USA až na jaře příštího roku.

Del Bosque bude mít v rukávu i další eso, kterým je právě Costa. Ten se zotavil ze zranění stehenního svalu, které si obnovil po osmi minutách finále Ligy mistrů. Proti Salvadoru o víkendu odehrál 74 minut. „Spadly ze mě obavy, jestli vůbec budu schopen na šampionátu hrát," ulevilo se Diegu Costovi. V Primera División svého kolegu Villu výrazně přestřílel, když dal 27 branek a Atlético dotáhl osmi trefami i do finále Ligy mistrů.

Kolik gólů vstřelí David Villa na nadcházejícím MS v Brazílii?
žádný gól
4,6 %
jeden
4,6 %
dva
15,1 %
tři
26 %
čtyři
23,3 %
pět
6,2 %
více než pět
20,2 %
Celkem hlasovalo 2450 čtenářů.

Reklama

Související témata: