Hlavní obsah

Blamáž na úvod, Argentinci si zkomplikovali cestu za postupem. Soupeře jsme nepodcenili, jen prostě proměnil všechno, hlesl kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaná facka! Všichni Argentinci očekávali, že jejich výběr naváže na sérii 36 utkání v řadě bez porážky a v úvodním duelu skupiny C letošního mistrovství světa bez potíží smete Saúdskou Arábii, která je dle žebříčku FIFA vůbec druhým nejhorším výběrem na šampionátu. Kapitán Lionel Messi sice po deseti minutách hry poslal svůj celek do vedení proměněním přísně nařízené penalty, houževnatě hrající outsider z Arabského poloostrova ale v úvodu druhého dějství vývoj utkání otočil a nakonec překvapivě zvítězil 2:1. „Je těžké se s tím srovnat, soupeř dal dva góly ze dvou střel na branku,“ smutnil argentinský kouč Lionel Scaloni.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Zklamaný kapitán Argentiny Lionel Messi během zápasu se Saúdskou Arábií.

Článek
Fotogalerie

Argentina, která byla nejen díky výše zmíněné sérii bez prohry považována ze velkého favorita na celkové prvenství, se tak ve skupinových bojích ještě pořádně nadře, aby si zajistila osmifinále. „Musíme se vzpamatovat. Hráči jsou zdrcení, je potřeba se z toho oklepat a plně se soustředit na další zápasy proti Mexiku a Polsku," ví 44letý kouč Messiho a spol.

Jeho slova o náladě v kabině potvrdil i útočník Lautaro Martínez, který se sice v prvním dějství dvakrát prosadil, pokaždé mu ale radost překazil ofsajd. „Hrozně to bolí. Chtěli jsme vstoupit do turnaje výhrou, bohužel jsme se o ni sami připravili vlastními chybami," narážel forvard, patřící Interu Milán, na dvě inkasované branky kvůli nedůrazu v defenzívě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - Saúdská ArábieVideo: Česká televize

Scaloni dále odmítal to, že by inkriminované chyby zavinilo podcenění outsidera ze strany jeho svěřenců. „Saúdskou Arábii plně respektujeme. Naopak jsme moc dobře věděli, že disponují kvalitním kádrem s fyzicky i technicky dobře vybavenými hráči," osvětlil lodivod Argentinců.

Jeho protějšek byl ale opačného názoru. „Myslíte si snad, že například Messi bude v zápase proti Saúdské Arábii namotivovaný tak, jako kdyby hrál proti Brazílii? Jednoznačně ne, to je přeci přirozené," oponoval kouč vítězného celku Hervé Renard, který jinak pochopitelně zářil spokojeností. „Píšeme historii saúdské kopané. Gratuluji hráčům, všichni byli dnes fantastičtí," uzavřel spokojeně francouzský trenér, který u národního týmu Saúdské Arábie působí již přes tři roky.

Reklama