Hlavní obsah

Někdy se mohou dít šílené věci, žasnul kouč. Svěřence rozplakal už před zápasem

Trenér fotbalistů Saúdské Arábie Hervé Renard po senzační výhře v úvodním zápase mistrovství světa nad Argentinou 2:1 neskrýval emoce. Podle francouzského kouče se jeho svěřenci triumfem nad jedním z favoritů šampionátu v Kataru zapsali do historie saúdskoarabského fotbalu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - Saúdská ArábieVideo: Česká televize

 
Článek

"Bylo to něco fantastického. Stálo to hodně práce se sem dostat, ale je to výsledek, který mi navždy zůstane v paměti," řekl Renard novinářům. Saúdská Arábie si připsala teprve čtvrtou výhru na mistrovství světa ve své historii.

Úspěch nad vysoce favorizovanou Argentinou se nerodil lehce. Outsider musel po penaltě Lionela Messiho skóre otáčet, což se podařilo po změně stran Sálihu Šahrímu a Sálimu Davsárímu. "Dnes nám hvězdy přály. Argentina je fantastický tým, který 36 zápasů neprohrál, jsou to mistři Jižní Ameriky. Ale to je fotbal, někdy se mohou dít šílené věci," poznamenal Renard, jenž v minulosti dovedl k titulu afrických šampionů Zambii a Pobřeží slonoviny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z utkání MS Dánsko - TuniskoVideo: Česká televize

V první půli nebyly tři branky Argentiny uznány kvůli ofsajdu a čtyřiapadesátiletý kouč uznal, že další branka by zápas výrazně změnila. "Pokud bychom inkasovali druhý gól, bylo by po všem. O přestávce jsem nebyl spokojený, neměli jsme dostatečný tlak a odhodlání. Když hrajete na mistrovství světa, musíte do toho dát všechno," uvedl.

"Trenér nás před zápasem svým motivačním proslovem rozplakal a o přestávce nás nabudil," řekl záložník Abdalilláh Malkí a Renarda pak v pozitivním slova smyslu označil za "blázna".

Kouč teď už vyhlíží další utkání. "Dosáhli jsme historické výhry, ale musíme se dívat dopředu, čekají nás zápasy s Mexikem a Polskem," upozornil.

Reklama