Hlavní obsah

Emoce v ženském fotbale! Hráčka nakopla sudího do citlivých míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neuvěřitelnému okamžiku došlo ve fotbalovém zápase žen. V ekvádorské superlize neobvyklý zkrat předvedla záložnice Shirley Caicedová, která neunesla tíhu okamžiku a sudího po závěrečném hvizdu nakopla přímo do slabin. Výsledkem byla červená karta, rozzuřenou fotbalistku navíc musely uklidňovat její spoluhráčky.

Ekvádorská hráčka Shirley Caicedová kopla sudího do slabin.

Článek

Agrese v ženském fotbale nebývá zrovna častou záležitostí, v ekvádorské nejvyšší soutěži ale byla k vidění v brutální intenzitě. Souboj Leonasu del Norte proti Clubu Pineapple nakonec nabídl výhru hostujícího celku 2:1 po prodloužení, to ale nebylo zdaleka vše. Tíhu okamžiku po závěrečném hvizdu neuneslo hned několik domácích hráček, hlavní rozhodčí tak měl plné ruce práce.

Nejprve kolem jeho hlavy proletěl míč, který hodně naštvaně odkopla domácí Shirley Caicedová. Sudí neváhal ani chvíli a devatenáctileté hráčce udělil přímou červenou kartu. Tím ale domácí fotbalistku ještě víc popíchl. Rozzuřená Caicedová opět přiběhla k sudímu, kterého prudce nakopla přímo do slabin. Vášně náctileté fotbalistky tak musely uklidňovat i její spoluhráčky.

Rozhodčí i přes nečekaný okamžik statečně zůstal na nohou, celá situace však bude mít ještě dohru. Vyšetřování incidentu se chopila Ekvádorská fotbalová asociace, která dost možná udělí Caicedové dlouhý zákaz činnosti.

Snímky incidentu z konce zápasu pochopitelně nezůstaly bez reakce fotbalových příznivců. Ti v drtivé míře ocenili statečnost ekvádorského sudího. „Ten rozhodčí musí mít ocelové koule, sotva to dal na sobě znát," smekl před sudím jeden z uživatelů Twitteru.

Reklama

Související témata: