Hlavní obsah

Kanonýr Koller s dalšími hvězdami válel v Lobkovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna hvězda vedle druhé. Kanonýr Jan Koller, držitel čtrnácti mistrovských titulů Jiří Novotný, Radek Šírl či třeba herci Jakub Kohák a Ladislav Hampl rozdávali radost v barvách Realu TOP Praha na hřišti v Lobkovicích, týmu z třetí třídy neratovického okresu. Tam se představili v rámci projektu Kopeme za fotbal. Hvězdy vyhrály 11:3, ale důležitější než výsledek je, že se dobře bavili fanoušci a povedlo se vybrat finance pro malého Lukáška. „Každá akce, kdy se vyberou peníze na dobrou věc, je důležitá. Jsem rád, že jsem součástí projektu REAL TOP Praha, že jezdíme po městech a vesnicích a pomáháme," hlásil Koller.

Kanonýr Koller s dalšími hvězdami válel v Lobkovicích.Video: Kopeme za fotbal

 
Článek

Obr ze Smetanovy Lhoty si zápas před třemi stovkami fanoušků užíval. Domácí se snažili, ale bývalá hvězda národního týmu stejně dala gól. „Hlavou, jak jinak," usmíval se při komentáři svého zásahu. „Snažíme se hlavně využívat naše nefotbalové hráče," dodal dobře naladěný kanonýr. Nadšený byl i Jakub Kohák. „Vyšlo to pěkně, přišlo hodně lidí," hlásil a mlsně přitom pokukoval po klobásách a pivu. „Všichni jsme sportovci, držíme životosprávu," tvrdil s připomínkou, že se teprve uvidí, jak to bude po utkání.

„Jsme nadšení. Vyšlo počasí, přišlo dost lidí a atmosféra byla opravdu strhující. Přivítali jsme neskutečné fotbalové legendy, a dokonce i naši kluci vstřelili nějaké hezké góly. A hlavně jsme vybrali peníze na Lukáška," pochvaloval si nevšední sportovní odpoledne asistent domácího trenéra David Žďánský.

Celá akce měla charitativní podtext. Malý Lukáš Novotný z Lobkovic obdržel v poločase finanční částku ve výši 52 tisíc korun, na které se podíleli oba týmy i přítomní fanoušci. „Hlavní je, že to bylo na dobrou věc. Lukášek od nás z Lobkovic nemá takové štěstí jako ostatní děti a byl hrdinou dne," potvrdil jeden z lídrů lobkovického týmu Radek Šmejkal mladší, kterého doplnil také Jan Koller: „Právě kvůli těmto příběhům se pravidelně potkáváme a vyrážíme do českých obcí. Chceme potěšit fotbalové nadšence, a především pomoci dobré věci."

S celým odpolednem byl navýsost spokojený také předseda klubu, Radek Šmejkal starší. „Je to zážitek pro celou obec. Je skvělé, že Kopeme za fotbal podobné akce realizuje, protože jich není mnoho. Lidé odcházejí v těžké době s dobrou náladou a v Lobkovicích budeme na tento den dlouho vzpomínat."

Reklama