Hlavní obsah

Po počátečních porodních bolestech nastal ve Spartě velký zlom, míní Rajnoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparta se přihlásila do boje o titul. Posledních pět zápasů vyhrála a soupeřům nadělila celkem 20 branek. Plzeň a Slavia mezitím zaváhaly, a tak se Letenští pomalu ale jistě přibližují první příčce tabulky. „Sparta na mě od příchodu trenéra Priskeho působí jednotným dojmem. Po počátečních porodních bolestech nastal velký zlom. Tím pro mě byl zápas v Plzni,“ vysvětluje bývalý reprezentant Jan Rajnoch v pořadu Přímák na Sport.cz. Dodává, že předností sparťanského lodivoda je jednoznačně jeho přizpůsobivost a umění reagovat na tým.

Jan Rajnoch v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Hosté pořadu také probrali sebevědomí Sparty. Na otázku, jestli se vrací doby, kdy se říkalo, že kdo jede na Spartu, prohrává už po cestě na zápas, odpovídá fotbalový redaktor webu Sport.cz Martin Mls.

„To patří minulosti, nicméně Spartě se jaro zatím daří. Myslím, že lehký optimismus je na místě," říká novinář.

Proč fotbalová Plzeň na jaře klopýtá? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Rajnoch dále vzpomíná na vrcholné sezony letenského klubu: „Srovnávat Spartu z přelomu tisíciletí s nynějším týmem momentálně nelze, protože fotbal se posunul úplně jinam. V té době Sparta vyhrávala jeden titul za druhým, byly tam samé legendy. Nedávno jsem někde viděl výsledky z roku 2000, těsně předtím, než jsem naskočil do ligy. S Olomoucí tehdy Sparta vyhrála 6:0," divil se bývalý reprezentant a zavzpomínal, jak tehdy hráli v olomouckém dresu například Radek Kováč, Tomáš Ujfaluši a další.

Fotbalová Slavia venku ve Fortuna lize ztrácí body. Rotace v kádru je moc, míní v pořadu Přímák Jan RajnochVideo: Sport.cz

K jarní formě Sparty svým dílem přispívají i nově příchozí hráči, které Priske do manšaftu přivedl. Ty podle Rajnocha nikdo v Česku kromě odborníků a skautů neznal. Přiznává ale, že například Fin Kairinen, nebo albánský záložník Laci pro něj byli příjemným překvapením.

„Je vidět, že třeba Kairinen je opravdu osobnost ve středu hřiště. Je to takový ten servisák typu Kalvacha nebo Holeše. V tu chvíli mají ofenzivní hráči více prostoru věnovat se svojí práci. Ty nejtěžší zápasy je ale ještě teprve čekají," míní bývalý obránce.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice