Hlavní obsah

Tykač přišel před derby povzbudit tým. Trpišovskému popřál k narozeninám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvíli mu trvalo, než se prodral hloučkem malých kloučků. Všem ochotně a s úsměvem vyhověl. Trenér fotbalové Slavie a úterní oslavenec Jindřich Trpišovský se cestou z garáží na vedlejší hřiště v Edenu fanouškům podepisoval a fotil se s nimi. Sešívaní měli před středečním pohárovým derby se Spartou otevřený trénink, nabudit je přišlo několik desítek lidí. Byl mezi nimi i nejvyšší muž vršovického klubu, majitel Pavel Tykač.

Trpišovský a TykačVideo: Sport.cz

 
Článek

Tykač se přišel podívat na tréninkovou jednotku v doprovodu předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka po valné hromadě, na které byl zvolen předsedou dozorčí rady. Jakmile přišel Trpišovský, popřál mu Tykač k 48. narozeninám.

„Moc si toho vážím, bylo to hezké gesto. Moc mě to těší. De facto první den tu byl oficiálně po zvolení na valné hromadě a hned za námi přišel. Na místě jsem mu poděkoval, chtěl bych mu poděkovat i takhle dodatečně, že si udělal čas,“ řekl Sport.cz Trpišovský.

„Sice už jsme byli s gólmany vzadu, ale všimli jsme si toho. Bylo to hezké,“ přidal slávistický brankář Aleš Mandous. „My mu také přejeme vše nejlepší a doufám, že mu zítra dáme hezký dárek,“ dodal jednatřicetiletý gólman.

Je jasné, že ideálním dárkem by byl postup do semifinále MOL Cupu v derby se Spartou. Červenobílí hrají doma, utkání začíná ve středu v 18 hodin. Den předem pozvali fanoušky na trénink. „Nejsme na to moc zvyklí, o to to bylo hezčí. Před derby nám to dodalo velkou sílu,“ přiznal Mandous.

I hráči rozdali pár podpisů a zapózovali pro společné fotky, ostatně i Tykač byl požádán o autogram jedním z malých příznivců. Na hřišti se sešívaní bavili. V tradičním bagu v jednu chvíli zůstali uprostřed dlouhou dobu obránce David Zima a Trpišovského asistent Zdeněk Houštecký, kolečko okolo nich to doprovodilo hlučnými a nadšenými výkřiky.

Když poté hráči cvičili centry a zakončení, diváci tleskali voleji Jana Bořila, ale také se divili některým hodně nepřesným pokusům. Pak rychlá hra na dvě brány. Dvakrát se trefil Mojmír Chytil. Kdo jiný, chtělo by se říct. Chytil nasázel v neděli Pardubicím hattrick. Slavia by potřebovala, aby si nechal nějaké góly na středu.

Reklama