Hlavní obsah

Cardiff pokračuje ve sporu s Nantes ohledně přestupu zesnulého fotbalisty Saly

Velšský fotbalový klub Cardiff City se bude i nadále soudit s francouzským Nantes kvůli ztrátám způsobeným přestupem hráče Emiliana Saly. Klub to v úterý oznámil poté, co švýcarský Nejvyšší federální soud rozhodl, že případ nespadá pod jurisdikci Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS).

Foto: Sport.cz

Pieta na počest argentinského fotbalisty Emiliana Saly v klubu FC Nantes.

Článek

Argentinský útočník Sala měl v lednu 2019 přestoupit z Nantes do velšského týmu za 17 milionů eur, při cestě přes Lamanšský průliv však jeho letadlo havarovalo. Fotbalista ani pilot nehodu nepřežili.

Mezinárodní federace fotbalových asociací FIFA nařídila Cardiffu zaplatit první část přestupové částky dohodnuté ještě před havárií, která činila šest milionů eur. Když velšský klub částku do konce roku nezaplatil, FIFA ho potrestala zákazem přestupů.

Cardiff se proti trestu odvolal k CAS, ale neuspěl. Následně požadovanou částku zaplatil a FIFA zákaz přestupů zrušila. Poté se klub obrátil na švýcarský federální soud. "Ten rozhodl, že Mezinárodní sportovní arbitráž nemá soudní pravomoc zabývat se požadavkem Cardiffu o odškodnění ze strany FC Nantes," napsal velšský klub v prohlášení.

"To není překvapení a klub už připravil další právní postup, který začne okamžitě. Nantes musí nést odpovědnost za nehodu organizovanou jejich agentem. Cílem je získat zpět to, co klub za Emiliana zaplatil a další odškodnění za následné ztráty s tím spojené," stojí dále v prohlášení.

Cardiff na konci sezony 2018/19 sestoupil z Premier League a i po této nepovedené sezoně, ve které skončil na posledním nesestupovém 21. místě, zůstal ve druhé anglické lize. Sala měl být tehdy jeho nejdražší posilou v historii.

Reklama

Související témata: