Hlavní obsah

Kouči Manchesteru si stěžují na rozhodčí, Chelsea věnuje výhru Lampardovi

PRAHA

Pouhá dvě kola zbývají do konce letošního ročníku anglické Premier League a boj o titul nabírá po sobotním šlágru mezi Chelsea a Manchesterem United na obrátkách. Londýnský tým, v jehož brance odchytal celý zápas Petr Čech, se zásluhou vítězství 2:1 na svého soupeře bodově dotáhl a dostal Fergusonův celek pod tlak. „Vítězství je pro Franka a jeho rodinu,“ připomněl autor dvou branek Michael Ballack svého spoluhráče Lamparda, kterému ve čtvrtek zemřela matka a do zápasu nezasáhl.

Článek

Všichni hráči Chelsea nastoupili k zápasu s černými páskami na rukávech a když Ballack v nastaveném čase prvního poločasu otevřel skóre, zvedli Lampardův dres k nebi. Na zádech však nad číslem 8 nebylo jméno hráče Chelsea, nýbrž jeho matky Pat. „Na Franka myslíme. Byl to pro něj náročný týden. V Chelsea jsme jedna velká rodina,“ vyprávěl po zápase kouč domácích Avram Grant.

Trenér hostů Alex Ferguson porážku svého týmu kousal jen ztěžka. Zejména pak nebyl spokojen s výkonem hlavního arbitra Alana Wileyho. Ten po ruce Carricka v pokutovém území nařídil pokutový kop, který následně přetavil ve vítězný gól Ballack. „Tohle rozhodnutí nás stálo zápas,“ zlobil se Ferguson, podle jehož názoru nemohl Carrick ustoupit míči z cesty.

Jeho asistent Carlos Queiroz navíc prohlásil, že i Manchester měl kopat po Ballackově zákroku na Cristiana Ronalda penaltu. „Byl to očividný faul. Rozhodčí byl od obou penaltových zákroků pouhých pět metrů, zapískal ale jen jednou. Ballack navíc na Ronalda jasně skočil,“ kroutil hlavou Queiroz.

A ihned neopomněl připomenout předešlé zápasy, ve kterých podle něj sudí jeho týmu rovněž uškodili. „Kvůli špatnému rozhodnutí, kdy jsme měli proti Portsmouthu kopat penaltu, nejsme ve finále FA Cupu. V Lize mistrů proti Barceloně měly být místo jedné penalty nařízeny hned tři. Ve fotbale je něco špatného,“ vypočítával.

Grant: Manchester jsme dostali pod tlak

I přesto je ale Queiroz přesvědčen, že United v honbě za titulem nepoleví. „Prohra s Chelsea na nás žádné stopy nezanechá. Koncentrujeme se dál na svou práci.“ Grant ale doufá v pravý opak. Jeho tým prý v sobotu ukázal velký charakter. „Manchester jsme svou výhrou dostali pod tlak. A pod ním není jednoduché hrát,“ upozorňuje.

Oba týmy tak mají před závěrečnými dvěma koly shodně jednaosmdesát bodů. Kdyby tomu tak zůstalo i na konci sezóny, mistrem by se stal tým, který má lepší skóre. V tomto ohledu je na tom podstatně lépe Manchester. Chelsea v dalším kole zavítá na hřiště Newcastlu, na závěr hostí doma Bolton. United hrají doma s West Hamem a ligu zakončí na půdě Wiganu.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.