Hlavní obsah

Nejdřív papíry, teď prohlídka. Zijach zažil další bizarní přestupový krach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už druhý nepovedený přestup ze pozoruhodných okolností má za sebou během půl roku Hakim Zijach. Třicetiletý marocký fotbalista se svým způsobem pokouší o restart kariéry, když v londýnské Chelsea dostává postupem času méně a méně prostoru. V zimě padl přesun do PSG, v posledních dnech pak transfer do Saúdské Arábie za Cristianem Ronaldem.

Foto: Profimedia.cz

Marocký fotbalista Hakim Zijach nezažívá v Chelsea zrovna povedené období.

Článek

Přitom na listopadovém mistrovství světa se hbitý křídelník ukázal v tom nejlepším možném světle. Maroku velkou měrou pomohl k historickému postupu do semifinále, kde Afričané padli s Francií 0:2.

Mělo přijít určité vysvobození z Chelsea, za kterou Zijach nastupuje od léta 2020. Lednový přesun do PSG na půlroční hostování se zdál jako hotová věc. Jenže omyl. Z působení v klubu s Neymarem, Kylianem Mbappém či v té době ještě Lionelem Messim za bizarních okolností sešlo.

Chelsea měla hned třikrát poslat špatné dokumenty, kvůli čemuž nakonec nemohla být smlouva s marockým fotbalistou podepsána. Dle britského portálu The Athletic dokonce anonymní zdroj, blízký vedení francouzského klubu, označil Chelsea za „cirkus nejvyššího kalibru".

Londýňané v tu chvíli dotahovali příchod argentinského středopolaře Enza Fernándeze. To Chelsea nakonec stihla a za nejlepšího mladého hráče posledního mistrovství světa vysázela Benfice Lisabon 120 milionů euro, 22letý záložník se tak stal nejdražším hráčem v historii Premier League.

Ale zpět k Zijachovi, jenž tedy zůstal na Ostrovech. Do Chelsea v zimě přišlo neuvěřitelné množství nových hráčů, týmu se však na jaře vůbec nedařilo a anglický gigant bude v nadcházející sezoně bez evropských pohárů. Maročan se postupem jara dostával na trávník více a více sporadicky. Letní odchod se nabízí.

Nikoho už asi nepřekvapí, že další Zijachovy kroky měly vést do Saúdské Arábie, která se v posledních týdnech stala útočištěm pro nejednoho slavného fotbalistu. Maročan měl konkrétně zakotvit v an-Nasru, kde od zimy působí hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo.

Jenže teď se překážkou stala už lékařská prohlídka, která dle saúdskoarabského celku ukázala problémy s kolenem. A co v tu chvíli movití majitelé udělali? Zijachovi nabídli kratší kontrakt a původně dohodnutý plat zkrouhli o 40 procent.

„Problémy s kolenem, že?" napsal Zijach ironicky na svých sociálních sítích v reakci na kroky an-Nasru a připojil fotku z tréninku, že nohy má naprosto v pořádku. Zkrátka další přestup krachnul, opět za lehce bizarní situace.

Kam tedy kroky marockého šikuly povedou, je aktuálně ve hvězdách. Zdá se však, že toto léto bude pro jeho fotbalovou kariéru zlomové. Podle webu Tranfermarkt.com je jeho aktuální cena 16 milionů eur, v dobách své největší slávy v Ajaxu stál i více než třikrát tolik.

Reklama