Hlavní obsah

Pláchl Ronaldo do Portugalska kvůli tomu, že nebyl na derby v základu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrovním fotbalem hýbe kauza ohledně absence Cristiana Ronalda v nedělním městském derby mezi Manchesterem City a Manchesterem United (4:1). Sedmatřicetiletý portugalský útočník do utkání na Etihad Stadium nezasáhl a připravený nebyl ani na lavičce. Trenér Ralf Rangnick jako příčinu absence označil svalové zranění, ostrovní tisk ale přišel s jiným vysvětlením.

Foto: Juan Medina, Reuters

Hvězda Manchesteru United Cristiano Ronaldo děkuje fanouškům po remíze na hřišti Atlética Madrid. Archivní foto

Článek

Německý kouč měl s Ronaldem počítat až s nasazením v průběhu derby. Pětinásobný držitel ocenění Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety měl ale Rangnickovo rozhodnutí nést velmi těžce a místo místa na lavičce odletěl raději domů do Portugalska.

Ronadlo byl přitom během týdne v plném tréninku, na derby se těšil a jeho absence týmové kolegy velmi překvapila, tvrdí deník The Sun.

Oficiální verze zní, že portugalský útočník chyběl kvůli problému s kyčelním ohýbačem. Olej do ohně ale přilil i bývalý kapitán United a televizní expert Roy Keane. „Nelíbí se mi, když trenér mluví o tom kyčelním ohýbači. Nechápu to. Často se mluví o tom, že Ronaldo je jako stroj a v určitých momentech jeho kariéry přichází tento ohýbač. Není to poprvé," zpochybňuje oficiální verzi legenda Rudých ďáblů.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.