Hlavní obsah

Rána pro Chelsea! Kvůli Abramovičovi se musí obejít bez fanoušků i nových hráčů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Chelsea nesmí prodávat ani kupovat hráče poté, co britská vláda kvůli ruské invazi na Ukrajinu zmrazila majetek ruského vlastníka klubu Romana Abramoviče. Úřadující vítěz Ligy mistrů, v jehož managementu pracuje i bývalý český reprezentační brankář Petr Čech, nemůže ani obnovovat smlouvy a má pozastavený prodej vstupenek. Minimálně dočasně ho opustil sponzor, jehož logo nosili fotbalisté Chelsea na dresech.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Vlastník Chelsea Roman Abramovič.

Článek

Majitel londýnské Chelsea Roman Abramovič byl sankcionován britskou vládou kvůli svým vazbám na ruského prezidenta Vladimira Putina. „Nemohou existovat žádná bezpečná útočiště pro ty, kteří invazi podpořili," řekl britský premiér Boris Johnson k seznamu osob, kterých se sankce týkají.

Abramovič začátkem měsíce prohlásil, že je připravený Chelsea prodat a zisk dát obětem války na Ukrajině. Jenže v současné chvíli nemůže žádný obchod uskutečnit. A nejen to.

Klub nemůže prodávat vstupenky na jednotlivé zápasy, vstup na stadion bude umožněn pouze držitelům permanentek. Dále musí být uzavřen i obchod s fanouškovskými předměty. Úřadující vítěz Ligy mistrů navíc nemůže provádět žádné přestupy ani uzavírat nové smlouvy se svými hráči.

Co z nových sankcí plyne pro Chelsea?
Chelsea může nadále vyplácet mzdy hráčům i zaměstnancům klubu.
Nesmí se prodávat vstupenky na jednotlivá utkání.
Na stadion se dostanou jen permanentkáři.
Zavírají se klubové fanshopy.
Sponzorskou smlouvu s Chelsea pozastavil mobilní operátor Three.
Abramovičovi není v tuto chvíli umožněno prodat klub.

Sponzorskou smlouvu s Chelsea pozastavil mobilní operátor Three.

"Ve světle nedávno oznámených vládních sankcí jsme požádali fotbalový klub Chelsea, aby dočasně pozastavil naši sponzorskou smlouvu včetně odstranění naší značky z dresů a okolí stadionu do odvolání," uvedla firma v tiskové zprávě.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Reece James z Chelsea slaví gól. Logo mobilního operátora Three zmizí z dresů londýnského klubu.

Podle ostrovních médií britská vláda v budoucnu zváží úpravu stávající podoby sankcí, na základě čehož by Abramovičovi prodej klubu nakonec mohl být umožněn.

Reklama

Související témata: