Hlavní obsah

Arsenal - Manchester Utd. 3:1Ronaldův stý gól Manchesteru nepomohl, United prohráli s Arsenalem

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu porazili ve šlágru 34. kola anglické ligy doma 3:1 Manchester United. "Rudým ďáblům" nepomohl ani jubilejní stý gól Cristiana Ronalda v Premier League a po další porážce se jim vzdaluje postup do Ligy mistrů. Útočník Gabriel Jesus zazářil čtyřmi góly při vítězství vedoucího Manchesteru City 5:1 nad Watfordem.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiano Ronaldo z Manchesteru United při utkání s Arsenalem.

Článek
Fotogalerie

Po debaklu v 0:4 na hřišti Liverpoolu zůstal pouze na lavičce kapitán Manchesteru United Maguire, už ve třetí minutě ale chyboval ve vápně jiný stoper Varane a z následné akce otevřel skóre Tavares. Ve 32. minutě zvýšil z penalty Saka, strhující první poločas plný šancí ale gólově uzavřel Ronaldo, který si před bránou našel Matičův centr a z voleje zakončil.

Hvězdný Portugalec se stal prvním hráčem v historii, který nastřílel sto branek v Premier League i španělské La Lize. Magickou metu pokořil jako čtvrtý hráč United, vedle něj mají na kontě přes sto ligových branek Ryan Giggs, Wayne Rooney a Paul Scholes.

Srovnat mohl po necelé hodině hry Fernandes, kterému Ronaldo přepustil pokutový kop, portugalský špílmachr ale nastřelil jen tyč. "Cristiano mi říkal, že se na penaltu zkrátka necítí a že by bylo lepší, aby ji kopal Bruno," vysvětlil na tiskové konferenci trenér Ralph Rangnick. Ronaldo se v těchto dnech vyrovnává s úmrtím jednoho z novorozených dvojčat a poslední ligový duel vynechal.

Chvíli po Fernadesově neúspěšném penaltovém pokusu vyrazil Ramsdale na brankovou konstrukci Dalotovu ránu zblízka, a tak pojistil výsledek na druhé straně trefou ze střední vzdálenosti Xhaka.

United prohráli čtvrté venkovní utkání v řadě, což se jim stalo naposledy před 41 lety. Na čtvrté "Kanonýry" ztrácejí už šest bodů, navíc odehráli o jeden zápas víc. O dva body za Arsenalem je po bezbrankové remíze s Brentfordem pátý Tottenham.

Gabriel Jesus si do dnešního zápasu připsal v tomto roce jediný ligový gól, proti předposlednímu Watfordu si to ale bohatě vynahradil. Pětadvacetiletý Brazilec se v úvodu dvakrát skvěle zorientoval před bránou a hattrick završil krátce po změně stran z penalty, kterou sám vybojoval. Mezitím se trefili ještě jeho spoluhráč Rodri a na druhé straně Kamara.

Čtvrtý zásah Jesus přidal v 53. minutě po zpětné přihrávce De Bruyneho, autora dvou gólových asistencí. "Citizens" navýšili náskok v čele na čtyři body před Liverpoolem, který čeká duel 34. kola proti Evertonu v neděli.

Brazilcům vděčil za jasné vítězství i Newcastle, kterému zařídili triumf 3:0 na stadionu posledního Norwiche dvougólový Joelinton a Guimaraes. "Straky" se po čtvrté výhře v řadě vyšvihly na deváté místo.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Arsenal - Manchester United 3:1 (3. Tavares, 32. Saka z pen., 70. Xhaka - 34. Ronaldo)
Leicester - Aston Villa 0:0
Manchester City - Watford 5:1 (4., 23., 49. z pen. a 53. Gabriel Jesus, 34. Rodri - 28. Kamara)
Norwich - Newcastle 0:3 (35. a 41. Joelinton, 49. Guimaraes)
Brentford - Tottenham 0:0

Reklama

Související témata: