Hlavní obsah

Superhvězdy budou k mání zadarmo. Kam zamíří Mbappé, Dybala, Pogba a další esa?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehlídka celebrit světového fotbalu, které budou k mání? Mbappé, Pogba, Dembélé, Dybala či další hvězdy jako volní hráči? Skutečně nejde o žádnou iluzi. V létě 2022 nastane neuvěřitelná konstelace, kdy více než tři desítky absolutní elity fotbalového trhu budou k mání, aniž by kluby mohly požadovat odstupné.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Kam zamíří klenot PSG Kylian Mbappé?

Článek

Podle reglementu mohou hráči šest měsíců před vypršením kontraktu začít jednat s případnými zájemci mimo vlastní soutěže. A pochopitelně není vyloučeno, že k naplnění některých transferů dojde ještě v průběhu zimního transferového okna. Jak vypadají nejžhavější jména na přestupovém seznamu?

Hugo Lloris (Tottenham)

Mistr světa s Francií působí v Tottenhamu devět let. Oslavil pětatřicáté narozeniny a netají zájem o přesun do americké MLS. Je jisté, že i kdyby nedostal nabídku od Kohoutů, o nabídky nebude mít nouzi.

Mezi tyčemi bude k mání i André Onana z Ajaxu, jemuž v únoru vyprší trest za doping. A volný bude rovněž Sergio Asenjo z Villarrealu.

Foto: Twitter: Antonio Rüdiger

Antonio Rüdiger s trofejí pro vítěze Evropské ligy.

Antonio Rüdiger (Chelsea)

Když ještě londýnskému klubu šéfoval Frank Lampard, byl zkušený stoper na odpis. Po příchodu Thomase Tuchela se německý reprezentant stal oporou, která přispěla k triumfu v Lize mistrů. Chelsea má pochopitelně zájem na setrvání, jenže v čele zástupu zájemců stojí Bayern Mnichov a Real Madrid...

Niklas Süle (Bayern Mnichov)

V šestadvaceti letech je opora bavorského gigantu na vrcholu. Jenže Sule odmítl nabídku na prodloužení kontraktu. Je si dobře vědom, že před sebou má minimálně čtyři sezony na absolutní špičce. V létě si bude moci vybírat.

Andreas Christensen (Chelsea)

Pětadvacetiletý dánský reprezentant je pro Chelsea velkým ternem. Jenže... „Už dlouho čekáme na potvrzení nové smlouvy. Říká nám, že miluje Chelsea a chce být velkou součástí klubu. A já si jsem jistý, že to tak může být. Ale zatím prostě nepodepsal," posteskl si Thomas Tuchel, trenér londýnského týmu.

Marcelo (Real Madrid)

Čtyři triumfy v Lize mistrů, pět vítězství ve španělské lize, patnáct let věrných služeb. Ve třiatřiceti letech určitě není z hlediska věku nejperspektivnější. A s ohledem na svoji historii nebude nejlevnější z hlediska platu. Ale lepší levý obránce na trhu asi nebude.

Marcelo Brozovič (Inter Milán)

Devětadvacetiletý chorvatský reprezentant po šesti letech téměř jistě opustí Itálii. Na špičce adeptů je Tottenham v čele s bývalým trenérem Interu Contem, pak Manchester United... Na postu defenzivního záložníka půjde o hodně žhavé zboží.

Paul Pogba (Manchester United)

Jeho šestileté účinkování na Old Trafford bylo rozpačité. Kvůli zraněním nedokázal držet konzistentní formu. „Možná nadešel čas přijmout novou výzvu," prohlásil Pogba, který je často spojován s návratem do Juventusu, ovšem francouzského mistra světa by rádo i PSG. A hvězdný agent Mino Raiola připustil i zájem Realu Madrid...

Franck Kessié (AC Milán)

AC Milán už nemá mnoho času, aby se domluvil na novém kontraktu s tímto záložníkem z Pobřeží slonoviny. Agent pětadvacetiletého hráče popřel, že by odmítl na San Siru pokračovat, současně však potvrdil, že zájem mají Manchester United, PSG a Tottenham. Není vyloučeno, že případný transfer se uskuteční ještě v zimě.

Paul Dybala (Juventus Turín)

Opakovaně vyšly najevo zprávy, že sedmadvacetiletý argentinský reprezentant je blízko prodloužení kontraktu se Starou dámou. Jenže podpis pětinásobného šampiona Itálie na smlouvě stále chybí. Žhavým adeptem o služby útočníka s mimořádným darem skórovat je Tottenham, zájemci jsou i ve Španělsku a Francii.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Kanonýr PSG Kylian Mbappé oslavuje svůj gól v utkání Ligy mistrů.

Kylian Mbappé (PSG)

Nejžhavější zboží léta. „Strávil jsem zde pět mimořádných let a využil jsem každého okamžiku. Jsem v Paříži šťastný na hřišti i v osobním životě. Mám před sebou velké výzvy," pronesl dvaadvacetiletý záložník. Ale na přímý dotaz zda bude pokračovat v PSG nebo vyslyší vábení Realu Madrid řekl mnohoznačně: „Jsem tady tuto sezonu, to je jediná jistota" Zájem má i Liverpool a Manchester City.

Ousmane Dembélé (Barcelona)

P přestupu z Dortmundu za astronomických sto pět milionů eur zvládl kvůli zranění jen lehce přes sto zápasů v dresu katalánského obra. Fakt, že bude k mání zdarma, snižuje riziko a zvyšuje Dembélého atraktivitu. „Chceme ho udržet, protože je to skvělý hráč. Lepší než Kylian Mbappe," prohlásil Joan Laporta, prezident Barcelony.

Nevybrali jste si? Nevadí. K mání bude i Juan Mata z Manchesteru United, Isco z Realu Madrid, Alexandre Lacazette z Arsenalu, Divock Origi z Liverpoolu, Lorenzo Insigne z Neapole, jeho spoluhráč Dries Mertens, Axel Witsel z Dortmundu, Juan Cuadrado z Juventusu, Gareth Bale z Realu či jeho parťák Luka Modrič.

Reklama