Hlavní obsah

Velkolepý obrat! Arsenal s Rosickým sebral v FA Cupu postup Aston Ville

PRAHA

Superobrat! O tom se bude v Anglii básnit. Arsenal velkolepým způsobem za sedm minut ve druhé půli otočil utkání 4. kola FA Cupu s Aston Villou. Vyhrál 3:2. A byl u toho i kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, který nastoupil v základní jedenáctce kouče Wengera čelícího v poslední době ostré kritice a výzvám k odstoupení od kdekoho. Ale druhá půle v parádním pohárovém utkání zřejmě rýpalům alespoň na čas zavřela ústa.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Rosický z Arsenalu v zápase proti Aston Ville

Článek

Rosického vydařené přihrávky v první půli nepřinášely velký efekt, zakončení domácím vázlo. Zato Aston Villa se ve 33. minutě ujala vedení, Dunne skóroval nekompromisně hlavou. Rosického střelu vzápětí likvidoval Given v bráně hostů, ač měl zcela zakrytý výhled. V nastaveném čase první půle Bent po brejku přidal druhý gól Aston Villy. Arsenal tak nakročil k tomu, že se nebude muset zajímat o osmifinálového soupeře, jímž bude úspěšnější z dvojice Sunderland - Middlesbrough. První vzájemný duel těchto celků dnes skončil 1:1.

Ale hned po přestávce přišel sílící tlak Arsenalu a bleskový obrat. Mertesackerovu hlavičku ještě na brankové čáře zastavil Ireland. Ale van Persie proměněnou penaltou v 54. minutě již snížil. Walcott záhy přidal šťastně druhý gól domácích, když se od něj do sítě odrazil Huttonův odkop. Akci nastartoval Rosický.

Koscielného pak fauloval Bent, kopala se další penalta a van Persie se opět nemýlil - 3:2! Arsenal už měl dění více méně pod kontrolou, těsný náskok uhájil. Ještě navýšit skóre mohl Henry, který přišel v závěru na hrací plochu, ale neprosadil se.

Aplaus si vysloužil i Rosický, který byl v 72. minutě střídán. Jeho budoucnost v klubu je nejasná, má se o ní rozhodovat v půli února.

FA Cup - 4. kolo:
Arsenal - Aston Villa 3:2ON-LINE
Branky: 54. a 61. van Persie z pen., 57. Walcott - 33. Dunne, 45. Bent.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.