Hlavní obsah

Kde máme dresy? divili se Norové při utkání s Čechy. Na vině jsou jemenští teroristé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zápasem s Českem se norská reprezentace pochlubila zcela novým designem dresů, které měly mít premiéru právě v Oslu proti týmu Ivana Haška. Jenže natěšení domácí fanoušci se nedočkali ani dobrého výsledku, ani nových dresů.

Foto: Annika Byrde, ČTK/AP

Norský fotbalista Oscar Bobb oslavuje gól proti České republice.

Článek

Mimochodem, kolem nových dresů se v Norsku před zápasem strhla lehká kontroverze, protože tamní klub Hamar IL přišel s tím, že mu reprezentace ukradla jeho design. „Jak je možné, že zkopírují naše dresy, aniž by se nás zeptali,“ rozčilovala se klubová ikona a dlouholetý šéf Hamaru Rune Stenberg v rozhovoru pro televizi NRK.

A pravdou je, že klubový a reprezentační dres jsou od sebe letmým pohledem jen těžko rozeznatelné.

Situace kolem dresů ale nakonec přinesla překvapivé vyústění, protože Haaland a spol. nastoupili v pátek večer k zápasu na stadionu Ullevaal proti Česku ve venkovní bílé sadě se zcela jiným motivem.

Foto: Annika Byrde, ČTK/AP

David Zima se snaží zastavit norského útočníka Erlinga Brauta Haalanda.

Už během zápasu přišlo z norské strany vysvětlení poměrně kuriózního pozadí celé věci. „Proč jsme neměli nové dresy? Protože kvůli situaci v Jemenu nedorazily včas,“ vysvětlil pro NRK brand manažer norského svazu Jan Ove Nystuen s tím, že nové dresy se zdržely na cestě od výrobce z Asie kvůli situaci v Rudém moři, kde jemenští teroristé útočí na civilní obchodní lodě.

Nystuen nicméně slíbil, že na příští přátelský duel proti Slovákům už nové dresy určitě budou. Norské novináře ale zajímalo, co by se stalo, kdyby reprezentace neměla na páteční duel k dispozici ani venkovní sadu.

„To je jen hypotetická otázka, venkovní dresy jsme prostě měli připravené,“ dodal.

Po zápase už však téma dresů bylo zcela podružné. Norové, kteří prohospodařili proti Česku náskok 1:0 a nakonec prohráli 1:2, jen těžko skrývali frustraci, která se v jejich táboře jen prohlubuje poté, co se jim nepodařilo postoupit na evropský šampionát.

Reklama

Související témata: