Hlavní obsah

Neapol nevyšla, o Baráka se zajímá jiný italský klub. Potkal by se tam s krajanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Toskánska na Sardinii? Pro Antonína Baráka je tahle cesta reálná. O záložníka Fiorentiny, jenž by si rád zahrál na letním mistrovství Evropy, se podle italské televize Sky zajímá Cagliari. Ve hře má být jarní hostování. Baráka lákala i mistrovská Neapol, ovšem z téhle varianty nakonec sešlo. Času na změnu už moc není, zimní přestupové okno se v Itálii zavírá ve čtvrtek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stihne záložník Antonín Barák do čtvrteční uzávěrky přestupů změnit dres?

Článek

Chtěl víc než podzimních devět ligových zápasů a 227 minut. A v Konferenční lize se do základu dostal jen třikrát. Barák na podzim neměl ve Fiorentině tolik prostoru, kolik by si představoval, a logicky by rád změnil adresu.

Mluvilo se o Neapoli, blonďatý záložník už s ní byl domluvený na detailech. Jenže kluby se nedohodly: nepomohlo ani přátelství šéfa Neapola Aurelia de Laurentiise s miliardářem Roccem Commissem, majitelem Fiorentiny.

Teď se před Barákem otvírá šance na hostování v Cagliari, kde hraje i záložník Jakub Jankto a trénuje slavný Claudio Ranieri. Pro ilustraci: zatímco Fiorentina je v Serii A šestá, Cagliari se krčí na třetím místě od konce, což by po sezoně znamenalo přímý sestup.

V Cagliari se údajně řeší ještě jedno jméno z Fiorentiny, kolumbijský obránce Yerry Mina. Je to podobný případ jako Barák, na podzim hrál ještě méně než on.

Barák chce změnu i kvůli letnímu EURO. V éře bývalého kouče Jaroslava Šilhavého vypadl z reprezentace kvůli údajnému nedodržování týmových pravidel, ovšem pod novým trenérem Ivanem Haškem budou všichni na stejné startovní čáře.

Už před březnovým srazem s dvěma přáteláky (22. března v Norsku a 26. března s Arménií) by to chtělo co největší herní praxi, což ví nejen Barák.

Reklama