Hlavní obsah

Vysvobození pro český talent. Zahraje si pod reprezentačním trenérem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nedávno skončeném mistrovství světa zazářila 41 góly, teď česká házenkářka Charlotte Cholevová mění klub. Jednadvacetiletá spojka před startem aktuálního ročníku z Mostu zamířila poprvé do zahraničí do slavného Brestu, jenže ve Francii nedostávala skoro žádný prostor. A tak přišlo vysvobození. Do rumunského celku Ramnicu Valcea si ji vyhlédl reprezentační kouč Bent Dahl.

Foto: David Švarc/Česká házená

Česká házenkářka Charlotte Cholevová byla oporou na MS.

Článek

Navzdory téměř nulové zápasové praxi patřila k oporám českých házenkářek, které v neděli zakončily úspěšný šampionát na osmé příčce. Svými výkony zaujala norského kouče národního týmu Benta Dahla. „Věděl, že v Brestu nehraju. Ale snad o mě nemá zájem jenom proto, že mě trénuje v reprezentaci, ale že se mu líbí celkově moje hra. Těším se na spolupráci s ním i na klubové úrovni,“ pochvalovala si Cholevová.

Na šampionátu uzavřela top desítku střelkyň, před rokem velký český talent dokonce opanoval tabulku kanonýrek na juniorském mistrovství světa. Takhle nadějnou hráčku česká házená dlouho neměla. Jenže úderná spojka potřebuje hrát.

„Samozřejmě mě mrzí, jak angažmá v Brestu dopadlo. Ale nelituju toho, nebyl to špatný krok. Hodně mě to posunulo a udělala jsem velký kus práce. Budu na to vzpomínat v dobrém,“ popisovala rodačka z Ostravy.

O možném odchodu se zmiňovala pro Sport.cz už před startem šampionátu. „Přemýšlela jsem o přestupu v půlce sezony, ale nic vážného se nenaskytlo. Až Bent se mě zeptal během reprezentačního srazu, jestli bych měla zájem jít k nim, tak se to dobře sešlo,“ ocenila.

Zvykat si na nové prostředí tak pro ni bude jednodušší. „Trenéra znám z národního týmu, nebude to tolik odlišné. Říkal mi, že v klubu praktikuje podobný systém jako v reprezentaci,“ líčila.

Z pohledu klubových ambic je to pro ni sice krok zpět, avšak rozhodně by měla dostat větší prostor. „Věřím, že ano. Kdybych si to nemyslela, tak tam nejdu. Je to sice méně kvalitnější tým, ale zase bych mohla být více vytížená,“ mínila.

Celku Ramnicu Valcea patří aktuálně šesté místo rumunské ligy. Před reprezentační přestávkou třikrát v řadě prohrál. „Těším se na tuhle novou a velkou výzvu. Bude to dobrý krok v mé kariéře. Rumunská liga je velmi kvalitní,“ doplnila Cholevová.

Reklama

Související témata: