Hlavní obsah

Být stále mlád… Jaké Gottovy hity milují hokejisté a který song zní v reprezentaci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho songy pravidelně zní v kabině hokejové reprezentace, dvacítka dokonce svého času slavila na světovém šampionátu své góly úryvkem: „Dám dělovou ránu, bum, bum, bum, bum…“ Zkrátka Karel Gott coby součást „národního dědictví“ neodmyslitelně patří i ke sportovním týmům. Dnes jsou to přesně čtyři roky, co hudební legenda zemřela. A tak Sport.cz položil vybraným extraligovým hráčům i trenérům anketní otázku, která Gottova píseň je pro ně tou nejlepší.

Anketa extraligových hokejistů a trenérů, který Gottův song je jejich nejoblíbenější.Video: Sport.cz

 
Článek

Výsledek? Dva songy hrají prim, ale třeba takový brankář Komety Dominik Furch se smíchem vypálil: „Včelka Mája. Asi kvůli dětem.“ A gólman Mountfieldu Patrik Bartošák zase přidal: „Být stále mlád. Nebo Když milenky pláčou, to byla moje svatební.“

Tak snad si to nastávající nebrala moc osobně…

Gott byl velkým sportovním fanouškem. A hokej? V roce 2010 vystupoval třeba na oslavách pardubického titulu, kde tehdy 45letému hrdinovi zlatého tažení, Dominikovi Haškovi, symbolicky zazpíval: „Být stále mlád.“ O tři roky později zase coby plzeňský rodák fandil partě kolem Martina Straky při jejich cestě za titulem. „Hokej mám ze všech sportů nejraději,“ svěřil se tehdy.

A oblíbenost je oboustranná. Píseň C'est la vie je tradičně na repertoáru, který zní v reprezentační kabině, také proto je to v anketě Sport.cz jeden ze dvou nejčastěji zmiňovaných songů. Jmenoval ho i třinecký útočník Andrej Nestrašil, který vysvětloval: „Mám to spojené s mistrovstvím světa 2018, protože to v kabině hrálo třikrát denně.“

A druhá Gottova hitovka? Jako by hráči podvědomě věděli, že dělají profesi, kde je věk neúprosný protivník, a tak velmi často z jejich úst znělo: „Být stále mlád…“ Coby zřejmě největší Gottův fanoušek se projevil olomoucký útočník Jakub Orsava, který přiznal, že v telefonu má asi jeho 15 písniček, přičemž hitem č. 1 je pro něj Když jsem já byl tenkrát kluk.

Zajímavé je, že jen jeden z 25 oslovených hráčů či trenérů zmínil slavnou Lady Carneval (Michael Frolík) a osamocen zůstal ve své volbě i Frolíkův kladenský kouč Otakar Vejvoda, jenž zvolil Kávu si osladím. „Ale kafe nepiju,“ dodal.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec