Hlavní obsah

Chybělo nám spoustu atributů, posteskl si Stránský po pádu Litvínova na dno tabulky

Litvínov

Jen pár dní figurovali hokejisté Litvínova na „nebarážové“ příčce v tabulce extraligy. Zápas se Zlínem, v němž chtěli navázat na předchozí solidní výsledky, jim ale nevyšel. A odcházeli z ledu po prohře 1:3. A jelikož další tři celky, které měly společně s týmem Vervy před pátečním kolem na svém kontě shodný počet dvaceti bodů, byly úspěšnější, klesl litvínovský celek znovu na dno tabulky.

Foto: Josef Pešout, Právo

Darek Stránský

Článek

Asistent trenéra Darek Stránský našel jasné důvody, jež poslaly mužstvo opět na nelichotivou příčku. „Chyběly nám atributy, které nás předtím zdobily při bodové sérii. Tedy obětavost, zarputilost, jednoduchost, týmovost a důraz před oběma brankami," vypočítal herní neduhy. „A scházelo i trochu štěstí. Zlepšenou hrou jsme si sice postupně vynutili některé přesilovky, ale celkově jsme si za výkon v prvních dvou třetinách nezasloužili lepší výsledek. Hráli jsme mizerně a nepovedlo se nám zápas zdramatizovat, ne-li srovnat skóre," pravil Stránský.

Litvínovští si přitom uvědomovali důležitost zápasu. „Podle našeho názoru šlo o hodně, protože jsme se v případě vítězství mohli odrazit k lepšímu umístění," posteskl si asistent.

Vrásky litvínovským trenérům činí kromě postavení v tabulce i zranění klíčového hráče Františka Lukeše. „Má zlomenou lícní kost, čeká ho operační zákrok a bude nám minimálně nějaký čas chybět. Záleží na tom, jak bude kost srůstat a jak se bude cítit. Nerad bych něco předjímal, je to těžké zranění," uvažoval Stránský.

Pilař: Prohra moc mrzí

Litvínovský obránce Karel Pilař rovněž netajil rozpaky nad výsledkem zápasu se Zlínem. „Prohra na domácím ledě v situaci, v jaké se nacházíme, moc mrzí. Soupeř znovu dokázal, že má promakanou defenzivu. A když proti němu chceme hrát hokej, tak nám jednou nebo dvakrát ujedou, a to je utvrdí v jejich hře, že ji nemusí otevírat a mohou praktikovat svůj styl. To je voda na jejich mlýn a nám se pak takový zápas těžko dohání nebo otáčí," charakterizoval Pilař herní obrázek v duelu se zlínskými Berany.

Už v neděli čeká na Litvínov další domácí souboj, tentokrát s Třincem. „Předpokládám, že to bude ofenzivní utkání, uvidíme," dodal Pilař.

Zlínští odjížděli z Litvínova spokojeni. „Musím pochválit celý náš tým, jak zápas zvládl. Víc něž polovinu střetnutí jsme byli aktivní a mohli jsme proměnit další šance. Pak jsme sice dovolili domácím, aby nás potrápili při našem oslabení, ale celkově jsme větší drama nepřipustili," hodnotil trenér Robert Svoboda taktickou hru Zlína.

Reklama

Související témata: