Hlavní obsah

Třinec - Brno 3:2 SNDebutující Matěj rozhodl v nájezdech o výhře Ocelářů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Zaťovič 0 : 1
14. Marcinko 1 : 1
33. Tansey 1 : 2
52. Hrehorčák 2 : 2
65. Matěj (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zdolali ve 35. kole extraligy na svém ledě Kometu Brno 3:2 po samostatných nájezdech. Hrdinou rozstřelu se stal devatenáctiletý Pavel Matěj, který ve svém debutu zařídil domácím bonusový bod dvěma proměněnými nájezdy. Obhájce titulu prohrával v základní hrací době po trefách Martina Zaťoviče a Kevina Tanseyho 0:1 a 1:2, vyrovnávali slovenští útočníci Tomáš Marcinko a Patrik Hrehorčák. Hosté, kteří vedli ještě i v rozstřelu trefou Petera Muellera, potvrdili i přes porážku dobrou formu - v prosinci získali 18 z 24 bodů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pavel Matěj z Třince dává vítězný gól. Vlevo brankář Brna Jakub Sedláček z Brna.

Článek

Kometa nastoupila s vítěznou sestavou z minulého utkání proti Pardubicím až na brankářský post - Tomka nahradil Sedláček. Domácím chybělo po předchozí výhře na ledě Sparty pět útočníků včetně Nestrašila s Hrňou, kteří jsou po Růžičkovi nejproduktivnějšími hráči týmu. Díky absencím tak v extralize debutovali centři Jobánek s Matějem.

Hosté udeřili poprvé v páté minutě. Se štěstím, neboť střela Zaťoviče se odrazila od tyčky do brankoviště a ležící Kacetl si puk srazil vyrážečkou do sítě. Celému přečíslení předcházel sporný moment a pád třineckého obránce Kundrátka na útočné modré čáře při souboji se Zaťovičem. Domácí bek po gólu vztekle zlomil o branku hůl a dostal dvouminutový trest za nesportovní chování.

S disciplínou mělo ale problémy i Brno. Ve zbytku úvodní třetiny byli vyloučení tři jeho hráči a druhý faul využili Oceláři k vyrovnání. A také s notnou dávkou štěstí. Douderova střela z mezikruží šla mimo, Marcinko ale puk nahodil z levé strany ze záporného úhlu na branku a Sedláčkovi prošel kotouč u bližší tyčky od betonu do branky.

Oba týmy si zejména ve druhé polovině prostřední třetiny vypracovaly pár gólových šancí, ale skóre se měnilo jen jednou po nenápadné akci. Obránce Tansey poslal puk do prostoru před brankou a od hokejky domácího beka Zahradníčka zaplulo nahození mimo dosah Kacetla. Kanadský hráč skóroval po příchodu do Brna ve druhém ze tří odehraných zápasů.

Kometu mohl přiblížit k výhře Mueller, který měl před utkáním sérii deseti zápasů s bodem (10+8), ale jeho střelu zastavila horní tyčka. Poté Kacetl podržel Třinec při šancích Muellera, Tanseyho a Ďalogy, než v 52. minutě využil Hrehorčák chybu hostů při rozehrávce a nekompromisní ranou pod horní tyč vyrovnal.

V prodloužení zahrozili domácí Marinčin, Daňo a z přečíslení dva na jednoho Růžička, ale největší šanci měl Zaťovič, který v úniku nenašel skulinku mezi betony Kacetla. Stejný způsob zakončení zvolil v prvním kole rozstřelu i Mueller a byl jediným úspěšným střelcem až do čtvrté série, v níž se povedenou kličkou prosadil Matěj. Stejný hráč v šesté sérii zápas rozhodl.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 3:2 po samostatných nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Marcinko (M. Doudera, O. Kovařčík), 52. Hrehorčák (Dravecký), rozhodující sam. nájezd Matěj - 5. Zaťovič, 33. Tansey (Krištof, Vincour). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Kis, Lučan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci. 1000 (omezený počet).
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Marcinko, Hrehorčák - Dravecký, Jobánek, O. Šedivý - Kofroň, Matěj, Christov - Ramik. Trenér: Varaďa.
Brno: J. Sedláček - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, Tansey - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Krištof, Šik - Vincour, Rákos, R. Pavlík - T. Šoustal, Dočekal, Meluzín. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín