Hlavní obsah

Dynamo dře v Harrachově a seznamuje se s Varaďou. Víme, jaký je trenér, říká Hyka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První kontakt s novým koučem Václavem Varaďou, který má dotáhnout pardubické hokejisty až na vrchol extraligy. Dynamo absolvuje týdenní kondiční přípravu v Harrachově. Tedy v proslulém horském středisku, a tak nechybí i kruté sprinty do kopce. „Soustředění je dřina, ale jsme pospolu a pomáháme si. Jsem moc rád, že jsem zase s kluky. Dlouho jsme se neviděli,“ říkal útočník Východočechů Tomáš Hyka.

Foto: Filip Matoušek/HC Dynamo Pardubice

Pardubičtí hokejisté Tomáš Hyka (vpravo) a David Musil během kondiční přípravy v Harrachově.

Článek

V květnu se mu ulevilo, že se stejně jako Lukáš Sedlák s Romanem Willem definitivně vyvázal ze smlouvy v ruském Čeljabinsku. A v Pardubicích navíc všichni tři podepsali nový kontrakt až do roku 2028. „Strašně si vážím toho, že tu můžu být dalších pět let a doufám, že nás čeká mnoho úspěchů," vykládal Hyka. „Žádné narážky zatím nepadly, ale máme nového pokladníka, tak mě asi čeká příspěvek," pokračoval s úsměvem.

Volno si dal po konci sezony, v jejímž závěru se neúspěšně snažil probojovat na mistrovství světa, jen krátké. „Trávil jsem ho s rodinou. To člověku vždycky dobije baterky. Navíc mám tříměsíční dceru, o to větší radost je mít na ni čas," liboval si Hyka.

Teď už se ale naplno vrací do přípravy. Po společném kempu se bude připravovat individuálně. Stejně jako opora defenzivy Peter Čerešňák, který je však také rád, že tráví během léta s kádrem alespoň týden. „Příjemné přijít zase do týmu a prožívat nové zážitky a příběhy," oceňoval.

Soustředění však není jen o cukru, ale především o biči. „Zvládáme to, ale je to dřina. Každý den máme dvoufázový trénink, je to těžké fyzicky i mentálně. Do Harrachova pojedu zase snad až za rok," usmál se Čerešňák s tím, jak mu dril kazí dojem z jinak krásného místa.

Díky společné přípravě už se seznámil i s novým koučem Václavem Varaďou. „Jen jsme se přivítali a pozdravili, pohovory nás ještě čekají. Ale zatím je to fajn," říkal slovenský obránce. Úspěšného trenéra si pochvaloval i Hyka. „Víme, jaký je Venca trenér. Měl skvělé výsledky. Na spolupráci se těším," prozradil.

Varaďa na střídačce obnoví spolupráci z Třince s Alešem Krátoškou a především Markem Zadinou, s nímž působil u Ocelářů pět let. „Taky se těším. Dosáhli jsme spolu parádních úspěchů. Věřím, že to bude fungovat i teď," doufá Zadina.

Reklama