Hlavní obsah

Už jen tři stoprocentní týmy. Gulaš sestřelil Kometu hattrickem, Frolík nešetřil Kladno a Mueller dál řádí

Aktualizováno

Po dvou odehraných kolech zůstávají v hokejové extralize stoprocentní už jen České Budějovice, Vítkovice a Olomouc. Výhru Motoru 6:2 nad Kometou řídl hattrickem kapitán Gulaš. Stejně jako v pátek zaznamenal i v neděli dva góly kanonýr Mueller, Ostravané zdolali Plzeň 4:2. Hanáci uspěli nad Mladou Boleslaví 2:1, Hradec Králové zvítězil 3:2 v Karlových Varech. Pardubice udolaly ve šlágru kola mistrovský Třinec 4:3 v prodloužení, Sparta díky povedenému závěru a třem bodům Přibyla přehrála 3:0 Litvínov. Liberecký Michael Frolík vstřelil mateřskému Kladnu dva góly a pomohl k obratu a triumfu 4:3 po nájezdech.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Milan Gulaš z Českých Budějovic oslavuje jeden ze svých tří gólů proti Kometě.

Článek
Fotogalerie

Karlovy Vary se před utkáním slavnostně rozloučily se svým dnes již bývalým majitelem Karlem Holoubkem, jinak to ale z jejich strany proti Hradci Králové na žádné juchání nebylo. Mountfield uspěl díky dvěma gólům a asistenci Kanaďana Lalancetta 3:2 a na ledě Energie tak vyhrál popáté za sebou. Západočeši po dvou kolech čekají na první bodový zisk.

Bez bodu zůstává i Litvínov, který ale na ledě favorizované Sparty odehrál vyrovnaný duel. Po dvou třetinách na střely vedl a ještě po 50 minutách hry bylo skóre bezbrankové. Pak ale o triumfu Pražanů 3:0 rozhodli Polášek, Přibyl a D. Vitouch, Daniel Přibyl navíc zapsal ke gólu i dvě asistence. Sparta si tak spravila chuť po úvodní prohře v Mladé Boleslavi. Jakub Kovář potřeboval na první nulu v dresu Pražanů 25 zákroků.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Peter Mueller z Vítkovic překonává plzeňského brankáře Miroslava Svobodu.

Nejvýraznější letní posila Vítkovic je v ráži. V pátek ex-brněnský Peter Mueller srazil dvěma góly Litvínov, o dva dny později skóroval opět dvakrát a režíroval triumf 4:2 proti Plzni. Zatímco Ostravané jsou stoprocentní, Západočeši mají v kolonce bodů nulu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Frolík z Liberce v utkání proti mateřskému Kladnu.

Z fantasticky rozehraných zápasů proti Pardubicím a Liberci, v nichž ještě ve třetí třetině vedli o dva góly, mají hokejisté Kladna jen dva body. Odchovanec Rytířů Michael Frolík totiž za Liberec ve 45. minutě svým druhým gólem v zápase srovnal na 3:3 a v samostatných nájezdech uspěl jako jediný z devíti exekutorů Birner a zajistil tak Severočechům bod navíc.

Šlágrem druhého kola byl souboj favoritů na titul - Pardubic a Třince. Oceláři sice na východě Čech třikrát vedli, Dynamo ale vždy dokázalo srovnat (dvakrát se trefil A. Musil) a v prodloužení rozhodl o výhře domácích 4:3 obránce Dvořák. Pardubice tak stejně jako v pátek berou dva body, mistři stále čekají na premiérový triumf v novém ročníku.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic oslavují jednu z branek proti Kometě.

Báječný vstup do sezony zažívají obhájci bronzu z Českých Budějovic. V pátek překvapili výhrou u mistra v Třinci, v neděli zase doma smetli 6:2 brněnskou Kometu. Hrdinou utkání byl 36letý kapitán Motoru Milan Gulaš, jenž brankáři Čiliakovi nasázel hattrick.

Mladá Boleslav nedokázala navázat na úvodní triumf nad Spartou a v Olomouci prohrála 1:2. Hanákům stačila povedená pětiminutovka zkraje druhé třetiny, kdy za bezbrankového stavu skórovali Menšík a P. Musil. Obě trefy připravil Olesz. Svěřenci kouče Tomajka mají po dvou kolech šest bodů.

2. kolo hokejové Tipsport extraligy
Karlovy Vary - Hradec Králové 2:3
Branky: 31. Redlich, 38. Černoch - 3. a 36. Lalancette, 33. Smoleňák.
Liberec - Kladno 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 25.a 45. Frolík, 42. Vitásek, rozh. nájezd Birner - 13. a 39. Beran, 37. Procházka.
Sparta - Litvínov 3:0
Branky: 51. Polášek, 53. Přibyl, 56. D. Vitouch.
Vítkovice - Plzeň 4:2
Branky: 8. a 41. Mueller, 31. Chlán, 39. Lindberg - 32. Kodýtek, 46. Kaňák.
Pardubice - Třinec 4:3 v prodloužení
Branky: 6. a 47. A. Musil, 18. Čerešňák, 62. T. Dvořák - 5. Daňo, 13. Marcinko, 40. Hrehorčák.
České Budějovice - Brno 6:2
Branky: 13. a 60. Valský, 20. Přikryl, 35., 43. a 56. Gulaš - 12. Šalé, 36. Horký.
Olomouc - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 24. Menšík, 29. P. Musil - 50. J. Stránský.

Reklama