Hlavní obsah

Drama až do konce! Plzeň, Brno i Vítkovice si vynutily rozhodující bitvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatím jen hokejisté Pardubic si zajistili místenku do čtvrtfinále extraligového play off. Zbylé tři série předkola pokračují a rozhodnutí padne až v nejzazším možném termínu. Až čtvrteční páté duely rozhodnou v sériích mezi Plzní a Mladou Boleslaví, Brnem a Libercem a Olomoucí a Vítkovicemi, v nichž je stav shodně 2:2 na zápasy. Plzeň vyhrála v Mladé Boleslavi nejtěsnějším rozdílem 1:0, brněnská Kometa předvedla báječný obrat a Bílé Tygry udolala 3:2 a stejný kousek se povedl i oslabeným Vítkovicím v Olomouci, kde zvítězily 4:3.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Marek Ďaloga z Brna se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští tasili pro čtvrtý zápas trumf! Do branky se poprvé v play off postavil Miroslav Svoboda, pochytal všech 32 střel domácích a bezchybným výkonem pomohl týmu odvrátit konec sezony a vykřesat naději v podobě rozhodujícího pátého duelu, který oba celky sehrají ve čtvrtek v Plzni. Jediný gól zápasu vstřelil už ve 4. minutě Jan Dufek.

Liberec nevyužil ani druhou šanci na postup do čtvrtfinále, přitom čtvrtý duel na ledě Komety měl před zraky nového reprezentačního trenéra Kariho Jalonena rozehrán skvěle. Až do 53. minuty skvělý brankář Petr Kváča odolával lavinám útoků domácích, hosté navíc měli v té době dokonce dvougólový náskok. Jenže pak prolomili střeleckou smůlu během pouhých 47 sekund Krištof a Ďaloga a otřeseného soupeře srazil definitivně v 57. minutě Holík. O postupujícím tak definitivně rozhodne pátý zápas ve čtvrtek v Liberci.

Kometa se v úterý navíc musela obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče základní části i probíhajícího play off Petera Muellera. Americký útočník dostal od disciplinárky jednozápasový flastr za zásah do oblasti rozkroku Jana Šíra.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Nemocí zdecimovaný kádr Vítkovic stejně jako v pondělí srdnatě vzdoroval Olomouci. Domácím nakonec nestačil ani dvougólový náskok, hosté na přelomu druhého a třetího dějství otočili skóre na 3:2 a to ještě Tomáš Guman neproměnil trestné střílení. Hvězda domácího týmu David Krejčí ještě přece jen dokázal ve třetí třetině vyrovnat na 3:3, ale poslední slovo měl vítkovický Tobias Lindberg.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápasy:
Mladá Boleslav - Plzeň 0:1
Branka: 4. Dufek
Stav série: 2:2.
Brno - Liberec 3:2
Branky: 53. Krištof, 53. Ďaloga, 57. P. Holík - 1. J. Vlach, 49. Šír
Stav série: 2:2.
Olomouc - Vítkovice 3:4
Branky: 11. V. Burian, 31. Kunc, 53. D. Krejčí - 32. Bernovský, 48. Kalus, 49. Lakatoš, 54. Lindberg
Stav série: 2:2.
Další program:
Čtvrtek 17. března - 5. zápasy:
17:00 HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc (ČT Sport),
17:30 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav,
19:00 Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno (O2 TV Sport).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.