Hlavní obsah

Pardubice znovu vítězně, slaví Sparta, Kladno i Vítkovice. Budějovice jsou poslední

Aktualizováno

Kompletní program sedmi zápasů nabídlo 22. kolo hokejové Tipsport extraligy. Rozjeté Pardubice nezaváhaly ani na ledě Karlových Varů, kde zvítězily 3:1. Uspěly i druhé Vítkovice, které přestřílely České Budějovice 4:3. Úřadující šampioni z Třince vyhráli na ledě Litvínova 2:1 po prodloužení, výhru 3:1 si z Brna odváží i Mladá Boleslav. Dařilo se i Plzni, když srazila Hradec Králové 4:1. Ještě o gól více dalo Kladno, které si poradilo s Olomoucí 5:2, a poslalo tak na poslední místo České Budějovice. V posledním pátečním utkání se dařilo i Spartě, Pražané na svém ledě srazili Liberec 3:1.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec druhého gólu Sparty Michal Řepík (uprostřed) se raduje se spoluhráči Michalem Kempným (vlevo) a Davidem Tomáškem.

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině zápasu mezi Karlovými Vary a Pardubicemi se jako první dostali ke slovu hosté, když se v přesilové hře prosadil Tomáš Zohorna. Do konce prostřední části zdvojnásobil náskok extraligového lídra Říčka.

Energie se prosadila v přesilové hře v 46. minutě díky Koblasově trefě. Na vyrovnání už však Západočeši nedosáhli, naopak při power play inkasovali z Košťálkovy hole, a tři body za výhru 3:1 si tak odváží Dynamo.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva: Patrik Poulíček z Pardubic, Jiří Černoch z Karlových Varů.

Vítkovice přetlačily Motor

Vítkovičtí hokejisté měli vstup do zápasu proti Českým Budějovicím výborný. Bukarts a Fridrich zajistili favoritovi dvoubrankové vedení, hosté stihli díky Strnadovi korigovat. Ridera si však ještě do konce první třetiny vzala po Chlánově zásahu dvoubrankový náskok zpět.

Prostřední část ale patřila Motoru. Šenkeřík a Pech srovnali stav po dvou třetinách na 3:3. Ani to Jihočechům nakonec na body nestačilo. V 48. minutě rozhodl o vítězství Slezanů 4:3 Gewiese a poslal České Budějovice na dno extraligové tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Kristofers Bindulis z Českých Budějovic, Peter Randy Mueller z Vítkovic, překonaný brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a autor gólu Petr Chlán z Vítkovic.

Třinec srazil Vervu po prodloužení

První branky zápasu se fanoušci na stadionu Ivana Hlinky dočkali ve 27. minutě utkání a k radosti většiny z nich se o ni postaral z trestného střílení kanadský útočník ve službách Vervy Estephan.

Úřadující šampioni na vyrovnání čekali deset minut, když se v přesilové hře prosadil Růžička. Více branek do konce normální hrací doby nepadlo, o bod navíc pro Oceláře se tak postaral 21 sekund po začátku prodloužení Marcinko.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Libor Hudáček z Třince a Josh Wesley z Litvínova.

Kladno smetlo Hanáky

Kladnu vyšla první třetina zápasu proti ve výborné formě hrající Olomouci skvěle. Dvě Klepišovy trefy doplnil přesným zásahem Kubík, za Hanáky se prosadil jen Olesz, a Středočeši tak po první dvacetiminutovce vedli 3:1.

A i prostřední část patřila domácím. Znovu Kubík a švédský forvard Brodecki zajistili Kladnu pohodlný náskok 5:1. Skóre uzavřel v závěrečné třetině Nahodil, na vítězství Rytířů 5:2 to však již nic změnit nemohlo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Majitel Rytířů Jaromír Jágr z Kladna.

Kometa padla potřetí v řadě

Brno vstoupilo do zápasu proti Mladé Boleslavi lépe, když ho v 5. minutě poslal do vedení finský útočník Strömberg. To však bylo ze strany Moravanů vše.

Ve druhé třetině Beránek a Kousal otočili skóre na 2:1 pro Bruslaře. Skóre uzavřel při power play Komety gólem do prázdné branky Najman. Domácí tak prohráli svůj třetí zápas v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Ščotka z Brna a David Šťastný z Mladé Boleslavi.

Hradec nestačil na Plzeň

Hradec Králové přivítal Plzeň, ale utkání se mu vůbec nepovedlo. Schleiss v první třetině a Suchý s Houdkem ve druhé se postarali o to, že Indiáni vedli po čtyřiceti minutách 3:0.

Mountfieldu dal v 46. minutě naději Kevin Klíma, ta však netrvala dlouho. O sedm minut později počtvrté překonal finského gólmana Kiviaha jeho krajan Rekonen, a rozhodl tak o vítězství Plzně 4:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Patrik Marcel z Hradce Králové a Martin Lang z Plzně.

Sparta přetlačila Tygry

První branky zápasu mezi Spartou a Libercem se natěšení fanoušci v O2 Areně dočkali až ve 26. minutě, kdy se prosadil Němeček. Ještě veseleji bylo svěřencům Miloslava Hořavy o osm minut později po Řepíkově zásahu v přesilové hře.

Hosté ještě do konce prostřední části zápas řádně zdramatizovali po Ivanově brance, který snížil na 1:2. Definitivní jistotu dal v 58. minutě Pražanům Tomášek, který uzavřel skóre na konečných 3:1.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparta hostila na svém ledě hokejisty Liberce.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Karlovy Vary - Pardubice 1:3
Branky: 46. Koblasa - 22. T. Zohorna, 31. Říčka, 60. Košťálek
Litvínov - Třinec 1:2 po prodl.
Branky: 26. Estephan - 36. Růžička, 61. Marcinko
Vítkovice - České Budějovice 4:3
Branky: 5. Bukarts, 7. Fridrich, 18. Chlán, 28. Gewiese - 15. Strnad, 25. Šenkeřík, 37. Pech
Kladno - Olomouc 5:2
Branky: 5. a 8. Klepiš, 13. a 25. Kubík, 38. Brodecki - 13. Olesz, 50.
Brno - Mladá Boleslav 1:3
Branky: 5. Strömberg - 26. Beránek, 40. Kousal, 59. Najman
Hradec Králové - Plzeň 1:4
Branky: 46. Kev. Klíma - 17. Schleiss, 33. Suchý, 37. Houdek, 53. Rekonen
Sparta - Liberec 3:1
Branky: 27. Němeček, 35. Řepík, 58. Tomášek - 39. Ivan

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín