Hlavní obsah

Děsivý úvod zničil Kometu! Třinec jede, výhry slaví Kladno, Vary i Olomouc

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v neděli na programu pět zápasů. Výbornou formu potvrdil Třinec, který si na domácím ledě poradil s Hradcem Králové 4:1. Jasnou výhru si připsal i Litvínov, když rozdrtil Kometu Brno 5:1. Dva body za výhru 4:3 po nájezdech slaví i Karlovy Vary, jen bod bere trápící se Mladá Boleslav. Cennou výhru 2:1 po prodloužení si z ledu Plzně odváží i Kladno. V posledním nedělním utkání si poradila Olomouc s Libercem 4:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínov měl proti Kometě skvělý nástup do utkání

Článek
Fotogalerie

Fantastický vstup do utkání měli třinečtí hokejisté proti Hradci Králové. Než se hosté mohli pořádně seznámit s ledem ve Werk Areně, prohrávali po 94 sekundách hry díky trefám Voženílka a Chmielewského už o dvě branky.

Šokovaný Mountfield sice dokázal dalšímu přídělu branek do konce třetiny zabránit, přesně v polovině utkání však Voženílek podruhé překonal hradeckého Růžičku a zvýšil už na 3:0 pro Oceláře.

Čisté konto Mazancovi zkazil v 54. minutě v přesilové hře Smoleňák, poslední slovo však přeci jen patřilo domácím, když Daňo při power play Hradce uzavřel skóre na konečných 4:1. Úřadující mistr si tak připsal čtvrté vítězství v řadě.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Kevin Klíma z Hradce Králové a Martin Marinčin z Třince.

Katastrofální start Komety

Jako ve špatném snu si museli připadat hokejisté Komety Brno. Na světelné tabuli stadionu Ivana Hlinky totiž po 54 sekundách hry svítilo po brankách Kudrny a Zdráhala skóre 2:0 pro Litvínov.

To už bylo moc na Dominika Furcha, kterého v brance vystřídal Marek Čiliak. Ani on však neudržel čisté konto dlouho. O třetí úder do už tak dost narušeného sebevědomí moravského týmu se postaral Sukel´ a Chemici tak vedli po dvou třetinách 3:0.

Mizerný večer Komety završil v závěrečné části dvěma góly kanadský forvard Estephan. Aspoň čestný úspěch Brna, který zkazil čisté konto domácímu Godlovi, si připsal Süss.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Michal Gulaši z Brna, Giorgio Estephan z Litvínova a brankář Brna Marek Čiliak.

Bitvu ve Varech rozhodly nájezdy

Hodně divoké první třetiny byli svědky diváci v Karlových Varech, kde hrála Mladá Boleslav. Hosté šli díky trefě Davida Šťastného z přesilové hry do vedení, domácí však po premiérové trefě finského beka ve službách Energie Huttuly srovnali. Do vedení pak poslal domácí tým Kružík. Nerozhodný stav 2:2 po úvodní dvacetiminutovce trefil hostující Kousal.

Ve druhé třetině se fanoušci dočkali jen jediné branky, k radosti většiny z nich se o ni postaral Gríger, který využil druhou přesilovou hru Západočechů. I závěrečná dvacetiminutovka přinesla jen jedinou trefu, tentokrát si ji připsal hostující Jánošík a poslal zápas do prodloužení. V něm branka nepadla, o bodu navíc pro Energii tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadili domácí Černoch a Rachůnek.

Mladá Boleslav se tak tříbodového zisku dočkala naposledy 14. října, když zvítězila v Litvínově.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů hostili Mladou Boleslav

Klepiš zajistil výhru Kladna

Jedinou branku přinesla úvodní třetina zápasu mezi Plzní a Kladnem, když v 18. minutě využil přesilovou hru Rytířů Kubík. Domácí se vyrovnání dočkali sedm minut po začátku prostřední části díky Zámorskému, který překonal Brízgalu. Více branek již do konce normální hrací doby nepadlo, o vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení.

V něm byli úspěšnější hosté, když se prosadil zkušený Klepiš a rozhodl o vítězství Středočechů 2:1. Kladno se tak bodově dotáhlo na předposlední České Budějovice, které však mají zápas k dobru.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Babka z Kladna, Jan Schleiss z Plzně.

Olomouc si poradila s Tygry

Po bezbrankové úvodní třetině zápasu mezi Olomoucí a Libercem se jako první dostali ke slovu domácí, když je ve 23. minutě poslal do vedení Kunc. Tygři odpověděli už o tři minuty později díky Ordošově trefě.

Ještě do konce druhé dvacetiminutovky si vzali Kohouti náskok zpět, svůj třetí gól v sezoně si připsal Dujsík a Olomouc tak vedla po dvou třetinách 2:1. Myšlenky na srovnání stavu vzal hostům v 47. minutě Ondrušek, který v přesilové hře potřetí překonal Kváču a zvýšil na 3:1. Definitivní podobu výsledku pak dal při power play Liberce do prázdné branky Nahodil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Tipsport extraliga
21. kolo:
Třinec - Hr. Králové 4:1
Branky: 1. Voženílek, 2. Chmielewski, 30. Voženílek, 59. Daňo - 54. Smoleňák
Karlovy Vary - Ml. Boleslav 4:3, po náj.
Branky: 14. Huttula, 18. Kružík, 24. Gríger, roz. náj. Černoch - 6. Šťastný, 18. Kousal, 45. Jánošík
Litvínov - Kometa Brno 5:1
Branky: 1. Kudrna, 1. Zdráhal, 24. Sukel´, 44. a 48. Estephan - 56. Süss
Plzeň - Kladno 1:2 po prodl.
Branky: 27. Zámorský - 18. Kubík, 64. Klepiš
Olomouc - Liberec 4:1
Branky: 23. Kunc, 34. Dujsík, 47. Ondrušek, 58. Nahodil - 27. Ordoš

Reklama