Hlavní obsah

Hokejistům Kladna vypomůže francouzský útočník Sacha Treille

KLADNO

Francouzský hokejový útočník Sacha Treille vypomůže v české extralize Kladnu, které se potýká s rozsáhlou marodkou. Mladší bratr útočníka Sparty Yoricka Treille měl v létě namířeno do Vítkovic, ale z angažmá sešlo. V uplynulé sezoně působil dvaadvacetiletý účastní posledních tří světových šampionátů v druhé švédské lize v dresu Malmö.

Článek

"Zatím jsme domluvení na tři zápasy a pak se rozhodneme, jak dál. Transfer kartu už máme vyřízenou a Sacha může proti Karlovým Varům bez problémů nastoupit," řekl klubovému serveru výkonný ředitel Kladna Milan Volf.

Treille si v dresu Malmö v uplynulé sezoně Allsvenskan připsal ve 40 zápasech tři branky a stejný počet asistencí. Na světovém šampionátu v Německu vstřelil jeden gól a na jeden přihrál. Zatím není jasné, v jakém útoku ve čtvrtek nastoupí.

"Záleží na zdravotním stavu Kally a Bělohlava, kteří mají menší zdravotní problémy. Oba chtějí hrát, ale stoprocentní to v tuto chvíli není," podotkl trenér Vagnerplastu Otakar Vejvoda. Kladno má v útoku mimo hru také nemocného Vítězslava Bílka nebo zraněného Jindřicha Kotrlu.

Do obrany by se mohli až v příštích dnech vrátit Jaroslav Mrázek a Jan Platil, který odložil operaci ramena. "Do zápasu jít ještě nemůžou," doplnil asistent trenéra Petr Kasík.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.