Hlavní obsah

Hokejové Benátky už nebudou oficiální farmou extraligového Liberce

Hokejový klub Benátky nad Jizerou již nebude fungovat jako oficiální farma extraligového Liberce. Vedení Bílých Tygrů na oficiálních webech obou klubů oznámilo, že po sestupu Benátek z první ligy spolupráce v současné podobě po čtrnácti letech skončí. Severočeši nyní jednají s dalšími kluby, které budou působit v druhé nejvyšší soutěži.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z vítězství nad Třincem. (ilustrační foto)

Článek

"S Benátkami ovšem všechny vzájemné vztahy neukončíme. Za ty roky zde vznikla mnohá přátelství a spolupráce, která bude pokračovat v oblasti mladých hokejistů a vzdělávání trenérů. Tygři se ale zároveň nevzdávají zapracovávání talentovaných hráčů, proto již tvoříme nový model," uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Bílí Tygři úzce spolupracovali s Benátkami od roku 2008. V této sezoně z první ligy, která se Český svaz ledního hokeje (ČSLH) rozhodl reorganizovat, sestoupilo hned pět týmů a Benátky byly jedním z nich. Po základní části obsadily 15. místo.

"I přes toto nařízení jsme nepolevili v angažování mladých hráčů a drželi se námi vytyčené funkční cesty. V konečném důsledku se ale ukázalo, že bychom museli pro uhájení prvoligových pozic opustit od angažování mladých talentů, a naopak investovat další finanční prostředky do starších profesionálů, což bylo v našem případě již nad rámec možného a hlavně smysluplného," řekl Jech.

Liberec v průběhu sezony využíval řadu hráčů z první ligy v extralize, kvůli zdravotním problémům svých elitních hráčů i koronaviru. "Je mi velmi líto, že tento ojedinělý projekt hokejové farmy nenašel po celou dobu činnosti podporu v rámci případného projektu ČSLH, neboť jsme byli počtem aktivně nastupujících hráčů pod 20 let v rámci ligy výjimeční a jediní," dodal Jech.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice