Hlavní obsah

Lakatoš o sérii proti Hradci: Bude to bitva až do konce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár tvrdých střel mu Hradečtí v úterý nejprve zblokovali. Jenže popis pracovní činnosti vítkovického kanonýra Dominika Lakatoše je jasný. A tak si ve třetí třetině křikl na Petera Muellera a jako správný kapitán zařídil tvrdou ranou vyrovnání. V předlouhém prodloužení pak Patrik Koch prodloužil vítkovickou naději na obrat semifinálové série. „Dokázali jsme srovnat krok a udělat z toho dobrou sérii. V kabině si říkáme, že to bude válka až do konce a my jsme připravení," vyprávěl po třetím nejdelším zápase extraligové historie Lakatoš. I tak je pořád stav 3:2 pro Hradec, který ve čtvrtek bude hrát doma.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Dominik Lakatoš z Vítkovic a Martin Štohanzl z Hradce Králové.

Článek

Zápas jste museli po nepovedené první třetině otáčet.

Ano, první třetinu jsme museli hodit rychle za hlavu, protože kdybychom se neprobrali, tak bych tu teď stál a říkal vám, že sezona byla krásná, ale že jsme v play off skončili. Věděli jsme, o co hrajeme. V play off rozhodují přesilovky. Dnes jsme si jimi pomohli a dokázali vyrovnat ze stavu 0:2. A v prodloužení jsme byli šťastnější.

Vy jste ve třetí třetině srovnal. Věřil jste si na ránu?

Je to moje práce, abych z té pozice dával góly. Dnes mi zblokovali asi pět střel a ta poslední vyšla, takže jsem za to rád. Máme před sebou ale pořád těžkou práci. Hráli jsme od druhé třetiny na tři pětky, ovšem sil máme dost. Zápasy jsou fyzicky náročné, Hradec velice dobře bruslí. Ale sílu máme a doufám, že to ukážeme ve čtvrtek v Hradci. I když i tam to zase bude o maličkostech.

Jak jste prožívali zdánlivě nekonečné prodloužení?

Snažili jsme se soustředit na náš výkon. Že my musíme, že se z toho nesmíme zbláznit, musíme věřit v náš úspěch. A pak to rozhodl Patrik (Koch). Byla to od něj perfektní práce. Ale celé prodloužení skvěle bruslil, když byl na ledě, snažil se nám pomáhat dopředu, takže si gól zasloužil. Jsem rád, že lidi i tak dlouho zůstali na tribuně. Že nepospíchali domů, že nám věřili a že jsme jim to dokázali vrátit tou výhrou.

Mimochodem, jak moc vám pomáhají obránci? Petr Gewiese je váš neproduktivnější hráč v play off, když posbíral už devět asistencí, Patrik Koch teď rozhodl.

To je perfektní. Hokej se tak posunul, že pět lidí hraje dopředu, pět dozadu, a tak to má být.

Reklama