Hlavní obsah

Litvínov rozstřílel Olomouc. Trápíme se v koncovce, ale teď nám to tam konečně napadalo, radoval se autor hattricku Hlava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debakl schytali ve 39. kole extraligy hokejisté Olomouce na domácím ledě od Litvínova. Ten vyhrál 8:1, přičemž za zři body bodoval z posledních devíti duelů teprve podruhé. K demolici Kohoutů třemi góly přispěl Nicolas Hlava.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Nicolas Hlava z Litvínova, autor prvního gólu.

Článek

„Pro nás je to nesmírně důležité vítězství, které se zrodilo po parádně odpracovaném týmovém výkonu," pochvaloval si osmadvacetiletý útočník.

Co se stalo, že jste se po posledních nevydařených zápasech tak zvedli?

V poslední době nás trápila koncovka. Dnes nám to tam konečně napadalo. Šli jsme tomu ale naproti. Teď musíme na to navázat a pokračovat podobně dál.

Rozhodla první třetina (4:0), v níž jste si udělali pohodlný náskok?

Myslím, že jo. Olomouc však také měla spoustu šancí. Nás však skvěle podržel gólman a příležitosti, které jsme si vypracovali, jsme proměnili.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z gólu do olomoucké sítě.

Vybojovali jste nejvyšší výhru v sezoně. Nastřílet osm gólů, to se nepovede pokaždé?

Jasně. Jak jsem říkal. V posledních zápasech jsme vesměs dali jen jeden gól a to je strašně málo. Skoro jsme se netrefovali do brány. Potřebovali jsme to už zlomit a naštěstí to vyšlo.

Dost vám asi pomohli i jindy vynikající olomoučtí gólmani. Lukáš i Konrád, který ho střídal, inkasovali laciné góly. Souhlasíte?

Některé opravdu hezké nebyly. My jsme však rádi, že padli. Takové potřebujeme. Jen, aby to vydrželo. Je to prostě hokej. Příště nás čeká těžké utkání ve Vítkovicích a tam to také může být o jedné brance. Takže musíme zůstat nohama na zemi a pokračovat ve tvrdé práci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Nicolas Hlava z Litvínova, brankář Olomouce Jan Lukáš a Jiří Ondrušek z Olomouce.

Do Olomouce to je z Litvínova daleko. Přesto vás přijelo povzbudit hodně fanoušků. Výhra je pro ně jistě slušnou odměnou?

Jo. Byli jsme překvapeni, že jich tolik přijelo. Klobouček dolů před nimi. Přece jen, nejsme navrchu v tabulce. Jejich podpory si moc vážíme.

Dal jste první hattrick v kariéře, navíc před reprezentačním koučem Karim Jalonenem. Čekáte od něj pozvánku do nároďáku?

To asi ne. Moje výkony letos nejsou extrémně dobré. Samozřejmě jsem rád, že jsem se tak prosadil. Každý má z gólů radost. Byl to ale hlavně týmový výkon.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.