Hlavní obsah

Plzeň urvala výhru v prodloužení, Sparta padla v Brně. Pardubice pohořely s Hradcem

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové ovládli v pátečním 53. kole extraligy jednoznačně východočeské derby proti Pardubicím a vyhráli 4:1. Brno v bitvě rivalů porazilo 2:1 Spartu. Mladá Boleslav zdolala 4:1 České Budějovice. Plzeň ztratila vedení proti Litvínovu a utkání vyhrála až po dramatickém závěru v prodloužení. Olomouc vyhrála doma s Libercem 3:2 po prodloužení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové se raduje z branky Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté čtvrté Plzně porazili třináctý Litvínov 4:3 v prodloužení a zvítězili nad severočeským soupeřem podruhé v sezoně. Trápící se hosté sice po obratu ve třetí třetině sahali po tříbodové výhře, ale nakonec po vyrovnání domácích 63 sekund před koncem normální hrací doby ztratili následně i prodloužení a prohráli již podeváté z posledních deseti utkání. Plzeňským zajistil druhý bod vítěznou trefou obránce Lukáš Kaňák, jenž přidal ještě dvě asistence. Severočeši poprvé po třech zápasech alespoň bodovali a unikli čtrnáctému Kladnu na rozdíl dvou bodů.

Mladá Boleslav vyhrála doma nad Českými Budějovicemi 4:1 a z úspěchu se radovala po sérii šesti porážek. Motor naopak našel přemožitele poprvé po sedmi vítězstvích. Bruslařský klub se střelecky probudil poté, co za předchozí tři zápasy dal jedinou branku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Pláněk, autor prvního gólu Matyáš Kantner a Pavel Kousal z Mladé Boleslavi se radují.

Hokejisté Brna zvítězili nad Spartou 2:1. Oba její góly dal uzdravený útočník Luboš Horký, za Spartu snížil při power play Miroslav Forman. Brno tak vyhrálo třetí utkání za sebou a ukončilo tak sérii čtyř výher Sparty. V tabulce zůstaly oba celky na svých pozicích, Pražané sedmí a Brňané devátí.

Hradec Králové vyhrál ve čtvrtém východočeském souboji této sezony na ledě Pardubic 4:1 a oplatili soupeři prohru z předchozího vzájemného utkání. Hráči Mountfieldu vedli v utkání 53. kola na ledě Dynama 4:0, Pardubice se prosadily až v závěru druhé třetiny. Za Hradec dvakrát skóroval Jakub Lev, jeho tým se dostal do čela extraligové tabulky o skóre před Třinec.

Hokejisté Olomouce zdolali Liberec 3:2 v prodloužení, zabrali po dvou prohrách a posunuli se z dvanáctého místa na jedenácté před Karlovy Vary. Po 21 sekundách nastavení rozhodl obránce Jiří Ondrušek po asistenci centra Davida Krejčího, který nastoupil hned po čtvrtečním nočním příletu z olympijských her v Pekingu. Osmý Liberec ve vzájemných duelech s Hanáky prohrál popáté za sebou.

Tipsport extraliga
53. kolo:
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 4:1
Branky: 02. Kantner, 13. Najman, 34. Lunter, 60. Šťastný - 40. Koláček
Plzeň - Litvínov 4:3 PP
Branky: 02. Suchý, 15. Blomstrand, 59. Schleiss, 65. Kaňák - 14. Zdráhal, 42. Estephan, 43. Fronk
Brno - Sparta 2:1
Branky: 17. a 55. Horký - 59. Forman
Olomouc - Liberec 3:2 PP
Branky: 18. Navrátil, 36. kolouch, 61. Ondroušek - 43. Ordoš, 59. Zachar
Pardubice - Hradec Králové 1:4
Branky: 40. Říčka - 02. Perret, 11. Oksanen, 23. Ščerbak, 37. Lev

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice