Hlavní obsah

Říčka dal po třech měsících gól a Pardubice nepustily mečbol z ruky. Semlelo nás, jak do toho šláply, uznal olomoucký kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez jediného zaváhání. Pardubičtí hokejisté prošli nejrychlejším možným způsobem do semifinále extraligového play off, Olomouc zdolali počtvrté za sebou. Na ledě soupeře tak využili hned první mečbol, i když se na výhru 3:2 museli nakonec dost nadřít.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pardubičtí slaví vítězství ve čtvrtém čtvrtfinále.

Článek

„Čtvrtfinále nebylo až tak jednoduché, jak by konečný stav série napovídal. Kdykoli jsme jen maličko polevili, Olomouc nás uměla dostat do nesnází," uznal trenér postupujícího týmu Radim Rulík. „Zbytečně jsme při vedení 3:0 opustili svůj styl hry a usnadnili domácím dostat se do kontaktu. Olomouc se prezentovala jako hodně houževnatý soupeř, ale přece jen jsme udělali v sérii víc dobrých věcí," říkal útočník Tomáš Hyka, jenž asistoval u dvou gólů.

Skóre otevřel Robert Říčka, který se trefil poprvé od 26. prosince. „Pro moje sebevědomí je fajn, že jsem konečně přispěl i takhle týmu," líčil hráč, jenž v elitním útoku Dynama nahradil distancovaného Sedláka, který dostal za úder Orsavy do oblasti hlavy a krku v minulém utkání jednozápasovou stopku. „Než přišel Sedlo z NHL, tak jsem na tom místě naskakoval a uměli jsme si s kluky vyhovět, tak jsme jen navázali," mínil Říčka. Vítěznou branku pak zaznamenal Jan Mandát skórující v play off úplně poprvé v kariéře.

Hokejisté Dynama pronikli do semifinále poprvé od roku 2012, kdy získali titul. Před sebou mají desetidenní pauzu, než rozehrají další sérii. „Kluci získávají prostor doléčit šrámy. Sleduju i ostatní série, i když soupeře si tam nevybereme," mínil kouč. „Dáme asi dva, tři dny volna, pak začneme ladit na další boj. Naše cesta ještě nekončí, vysněný cíl je zatím hodně daleko," připustil Říčka.

Olomouc extraligovou sezónu končí na osmé příčce. „Rychlé vyřazení mrzí. Nedali jsme vítězi základní části ale nic zadarmo a dřeli až do poslední minuty," mínil Lukáš Nahodil a litoval, že hned po 40 vteřinách trefil jen horní tyčku. „Mohlo se to vyvíjet jinak, jenže na kdyby se nehraje," doplnil autor první trefy Hanáků, kteří do poloviny utkání vyprodukovali pouhých osm střel.

„Nevyplácelo se nám jít na riziko. Pardubice byly lepší v proměňování šancí, nám chyběla větší četnost střelby a někdy i krok v rychlosti. Když soupeř utekl ve skóre, pak už se to těžko dotahovalo," tvrdil další domácí útočník Jan Knotek.

„Trochu nás semlelo, jak do toho Pardubice v první třetině šláply, ale ještě jsme ze sebe dokázali něco vymáčknout. Druhý, třetí a také čtvrtý zápas série měly napínavou koncovku, v níž nám chyběl i ten pověstný kousek štěstí," říkal trenér Jan Tomajko.

Reklama