Hlavní obsah

Rozjetý Sedlák zmiňuje i rezervy. Není žádná fiflenka, chválí ho Will

Po návratu domů z NHL je útočník Lukáš Sedlák k nezastavení. Naposledy přispěl k výhře Pardubic na ledě Bílých Tygrů 4:3. Na severu zaznamenal gól a další připravil a byl vyhlášen nejlepším mužem Východočechů. Ti se po triumfu vrátili na první místo extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Radil (zády) oslavuje s Robertem Kousalem pardubický gól v síti Liberce.

Článek

V osmi zápasech v české extralize nasbíral rodák z Českých Budějovic už 4 trefy a 6 asistencí. Nebodoval jen v jednom, kdy lídra soutěže vynulovala Sparta.

„Nějaké body mám, ale myslím si, že můžu hrát ještě líp. A zase jsem byl u gólu v oslabení. Skoro každý zápas, když dostaneme gól, jsem na ledě, což mě trochu mrzí. Musíme tohle trochu zlepšit. Ale ofenzivně se zatím daří a za to jsem samozřejmě rád," řekl Lukáš Sedlák, který Dynamo posílil před Vánoci po rozvázání smlouvy v Philadelphii.

„Sedlo je za mě jeden z nejlepších českých hráčů, co není v NHL. A ukazuje to. Je to skvělý kluk, dříč. Ne žádná fiflenka, který by se tady jen vozil. Hraje tvrdě, očekává, že se do něj bude hrát tvrdě. Je poctivý hráč," chválí svého parťáka gólman Roman Will, jenž se Sedlákem hrál v minulé sezoně i v Čeljabinsku.

Po tříbodovému importu z Liberce se Východočeši vrátili do čela extraligy. „Na konci jsme byli šťastnější," připomíná rozhodující branku, kterou Robert Kousal vstřelil necelých dvanáct vteřin před koncem v přesilové hře. „Ale myslím, že jsme si to za ten zápas zasloužili. Měli jsme daleko víc šancí a mohli jsme dát víc gólů. Na konci jsme je potrestali. Zápas byl dobrý v super atmosféře. Myslím, že i diváci si to užili. Trenéři možná o něco méně, protože chyb tam bylo spousta," zhodnotil 29letý Sedlák.

„Vždy po nějaké chybě jsme je pustili do hry. Udělali jsme moc faulů, Liberec má dobré přesilovky a vždy je nakoply. Sami jsme si tímhle zavařili. Myslím, že ve hře pět na pět jsme byli lepší," řekl Sedlák.

Právě lídr první formace hostů nabídl po faul vysokou holí soupeři čtyřminutovou přesilovku, kterou však Bílí Tygři nevyužili. „Vyloučení bylo trochu smolný. Zkoušel jsem přejít hráče jeden na jednoho a dal jsem mu hokejkou. Jsem rád, že to kluci přečkali, odvedli dobrou práci a snad jsem to pak odčinil," uzavřel. Další kanadské body může přidat zítra na ledě Litvínova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.