Hlavní obsah

Trenér po mně šlape a to mi vyhovuje, pochvaluje si Kubík novou štaci. Kladnu bude přát dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kladenském týmu už necítil dostatečný zájem o své služby, a tak se hokejista Adam Kubík rozhodl pro změnu. Už v průběhu minulé sezony podepsal v Českých Budějovicích, právě s nimiž bojovali Rytíři o záchranu extraligy. Se Středočechy musel do baráže, ale rozloučil se s čistým štítem. A teď by si rád poprvé v kariéře zahrál play off.

Foto: Rytíři Kladno

Útočník Adam Kubík ještě v dresu Kladna.

Článek

Kvůli závěrečnému duelu základní části, v němž právě Kladno a Motor bojovaly o (ne)účast v baráži, si musel dokonce vypnout sociální sítě. Někteří příznivci Rytířů mu totiž dávali sežrat, že po sezoně odchází právě na jih Čech a obávali se, že Kubík nedá do zápasu sto procent. „Bál jsem se toho zápasu hodně, dokonce jsem si radši vypnul sociální sítě. A pomohlo mi to,“ popisoval šikovný střelec.

„Snažím se je trochu omezit. Vypnul jsem si upozornění, netrávím na nich tolik času. K dnešní době sítě patří, ale je potřeba si od nich vyčistit hlavu,“ pokračoval Kubík. Přes léto se však na Instagramu pochlubil fotkou z milánského fotbalového stadionu San Siro.

„Dostal jsem týden volno a vzal jsem tátu na výlet. Užili jsme si pánskou jízdu. Začínám být fotbalový fanoušek, sleduju rád všechny elitní evropské soutěže,“ prozradil.

Pak už se ale vrhnul zpátky do práce, aby v Českých Budějovicích navázal na solidních 36 bodů z minulé sezony. „Letní příprava samozřejmě není moje nejpříjemnější období, ale je naprosto nezbytná. Je dobré se přes léto pořádně hýbat, člověk z toho těží celou sezonu. Šlápl jsem do toho ještě víc, upravil jsem stravu. Fyzicky jsem na tom líp,“ věří kladenský rodák.

Z nového angažmá má zatím pozitivní pocity. „Nádherné město, super fanoušci. Jsem rád za tuhle změnu. Navíc máme větší ambice. Chci se dostat do play off, to je cíl všech. Ještě jsem ho nehrál, tak by to byla pěkná premiéra,“ mínil.

Pochvaluje si i nového kouče Jihočechů Ladislava Čiháka. „Jako trenér je přísný, to mi ale pomáhá. Potřebuju nad sebou přísnější ruku. Pod tlakem se mi hraje líp, tak jsem rád, že po mně šlape,“ podotkl s úsměvem.

Na Kladně si zahrál i mezi Tomášem Plekancem a Jaromírem Jágrem, teď se může těšit na spolupráci s jinými zkušenými borci, třeba Milanem Gulašem nebo Lukášem Pechem. „Bylo specifické zahrát si s Plekym nebo Džegrem, mají na kontě nespočet zápasů v NHL. Guli nebo Pecháček jsou nadstandardní hráči na extraligu. Je super od nich čerpat zkušenosti a poznatky,“ ocenil.

Sám je zvědavý, jak bude prožívat zápas proti bývalému zaměstnavateli. „Těším se na to. A zajímá mě, jak mě na Kladně fanoušci přivítají,“ poznamenal. Rytířům bude přát i jako soupeř. „Zůstanu jejich fanoušek. Chci, aby tam byl hokej na co nejvyšší úrovni. A budu tam jezdit každý víkend, pořád tam mám rodinu a kamarády,“ dodal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.