Hlavní obsah

V play off půjdeme na krev, slibuje kapitán Komety. Finance v ruské bance neřeší. Věřím šéfovi, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstupují do rozhodující fáze extraligy, v níž se rozhodne, nakolik bude sezona úspěšná. Hokejisty Komety čeká v pátek a v sobotu v Liberci úvodní dvojzápas předkola play off. Série na tři vítězství bude poté pokračovat v pondělí a případně i v úterý na brněnském ledě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič z Brna

Článek

„Netajím, že jsem si Liberec do předkola přál. Má kvalitní mužstvo. Jsem přesvědčený, že k vidění bude parádní hokej," očekává kapitán Komety Martin Zaťovič. „V Brně jsou vždycky ty nejvyšší ambice, a tak jsme si nemohli soupeře příliš vybírat. Je před námi těžká šichta, ale na cestě za titulem musíme stejně vyřadit každého," má jasno.

Lídr týmu dostal v úterý, kdy Kometa končila v Olomouci základní část extraligy, se svými parťáky z elitní útočné formace Muellerem a Holíkem i několika dalšími oporami volno. „Myslím, že nám odpočinek pomohl. Náročných utkání jsme totiž odehráli v poslední době docela dost. Před play off se teď úplně všechno maže a začíná se od nuly. S Libercem se vzájemně dobře známe, a tak o postupujícím rozhodnou zřejmě maličkosti a aktuální forma. A taky výkony gólmanů. Necháme na ledě všechny síly, půjdeme úplně na krev," slibuje Zaťovič.

Věří, že si Kometa odveze z Liberce aspoň jednu výhru. „Dostali bychom tak soupeře pod tlak. A byla by to skvělá pozvánka pro naše fandy na odvety v naší aréně. Ani teď, když už lidi mohou na hokej chodit bez omezení, jsme ještě neměli doma vyprodáno. Kéž by v pondělí byl úplně plný dům. Byla by to naše velká výhoda," doufá ve vydatnou podporu brněnských příznivců.

Zaťovič momentálně vůbec neřeší, že brněnský klub má finance v ruské Sberbank, k nimž se teď nemůže dostat. „To není moje starost. Já mám smlouvu s Kometou. (smích). Až by mi nepřišla výplata, tak bych se o to zajímal. Věřím ale šéfovi Liborovi Zábranskému. Žádná panika v kabině kvůli tomu rozhodně není. Soustředíme se výhradně na hokej," tvrdí.

Podle majitele klubu Libora Zábranského není fungování extraligového mužstva absolutně ohroženo. „Jde o provozní peníze. Dopad to má hlavně na naši základní školu, mateřskou školku, puby či další vedlejší aktivity. Hráčů se to nedotkne. Musím to ale vyřešit. A věřím, že to vyřeším," je přesvědčený Zábranský.

Reklama