Hlavní obsah

Vítkovičtí hokejisté zahájili přípravu s Káňou i Lakatošem. Finalista Machovský dostal volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté čtvrtého týmu nedávno skončeného extraligového ročníku jsou zpátky v práci. Čtyři týdny po vyřazení v semifinále play off od Hradce Králové zahájily Vítkovice suchou přípravu. Ze čtyř dosavadních posil se trenérovi Miloši Holaňovi hlásili na úvodním tréninku útočník Jan Káňa, jenž do Ostravy přestoupil z Olomouce, a slovenský obránce Vojtech Zeleňák z Frýdku-Místku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holaň hovoří s novináři

Článek

Brankář Matěj Machovský se k týmu připojí později, kanadský obránce Stuart Percy se stejně jako zbylí zámořští hokejisté Peter Mueller, Peter Krieger a Willie Raskob připravuje v zámoří a k týmu se připojí až v létě. Později se do přípravy zapojí také reprezentanti Mario Grman a Roberts Bukarts, kteří hrají na světovém šampionátu v lotyšské Rize a finském Tampere.

„Kromě nich se na prvním tréninku sešli prakticky všichni. Machovský dostal ještě volno, protože měl sezonu delší než my," uvedl trenér Miloš Holaň, kterému na srazu nechyběl ani útočník Dominik Lakatoš, na jehož adresu nedávno Holaň v podcastu Magazínu PATRIOT Po čuni! uvedl, že koketuje s odchodem do Ruska.

„Má ve smlouvě klauzuli a KHL je pro něj asi velké lákadlo. Máme indicie od jeho agenta, ale zatím nic není na stole. Bereme to, že je pořád náš hráč," řekl Holaň. „Bylo by to velké oslabení, on je specifický hráč. Umí se soupeřům nacpat pod kůži, je to střelec," připustil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Tobias Lindberg z Vítkovic, Filip Pavlík z Hradce Králové v souboji u mantinelu.

Letní přípravu Vítkovičtí zahájili pod vedením nového kondičního trenéra. Po patnácti letech skončil ve Vítkovicích Igor Horyl, jeho povinnosti převzal Tomáš Bystroň. „Je to velká změna, ale Tomáše znám už z Poruby, kde jsem využíval jeho služeb i pro mužstvo v první lize. Vím, jak pracuje a věřím, že to bude zase nový náboj i pro hráče. Změna, která něco nového přinese," popsal vítkovický kouč.

Kromě stabilních hráčů zahájili tréninky s prvním týmem také vybraní vítkovičtí junioři. „Někteří s námi už letní přípravou prošli loni, někteří jsou noví. Máme tady kluky, kteří mají potenciál do mládežnických reprezentací, což jsme vyhodnotili jako správnou volbu, aby si přičichli k přípravě mužské kategorie. Pro nás trenéry je to zase dobrý obrázek o tom, jak daní kluci pracují v létě, abychom je poznali osobně po charakterové stránce a v otázce přístupu," vysvětloval Holaň a dodal, že první dva týdny budou hráči absolvovat přípravu v Ostravě. Na přelomu května a června odjedou Ostravané na tradiční soustředění v Nízkých Tatrách na Slovensku.

Vítkovice po sezoně opustili brankář Aleš Stezka (Seattle Kraken), Patrik Koch (Třinec), Jan Bernovský (Karlovy Vary), Lukáš Krenželok (Poruba), Jakub Kotala (konec hostování z Mladé Boleslavi) a Tobias Lindberg (konec smlouvy).

Reklama