Hlavní obsah

Zaskočený majitel Komety Zábranský: Já se na střídačku nevrátím!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu po pouhých třech odehraných kolech rezignoval hlavní trenér Patrik Martinec a jeho nástupce hokejové Brno stále nemá. Majitel Komety Libor Zábranský nyní v rozhovoru pro klubový web vylučuje, že by sestoupil ze své kanceláře na střídačku a stal se novým koučem, jak se v minulosti již několikrát stalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Komety Libor Zábranský odmítá, že by se vrátil na brněnskou střídačku.

Článek

„Ve hře je několik variant, na kterých pracujeme. Jen bych rád podotknul, že ani v jedné nefiguruje moje jméno,“ říká Zábranský kategoricky.

Po Martincově konci vedou Kometu Jaroslav Modrý s Jiřím Otoupalíkem, pod nimiž mužstvo v neděli prohrálo v Mladé Boleslavi 3:6, takže na premiérový bodový zisk čeká i po čtvrtém kole.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav vs. HC KOMETA BRNO Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ve středu povedou Brno do domácího zápasu s Českými Budějovicemi a teoreticky není vyloučené, že nakonec u mužstva zůstanou nastálo.

Možností je ale víc, jak přiznává sám Zábranský. „Jedna z možností je i příchod zahraničního trenéra. Rozhodně ale nechceme nic uspěchat,“ tvrdí Zábranský.

Teoreticky by stopy do ciziny mohly vést ke Karimu Jalonenovi, jemuž Zábranský spolu s Martinem Eratem dělali poslední dvě sezony asistenta u českého nároďáku. Po letošním MS a krachu ve čtvrtfinále však všichni skončili. Jméno Kariho Jalonena je skloňováno s finskou reprezentací, na jejíž střídačce po příštím MS v Praze a Ostravě skončí jeho jmenovec Jukka Jalonen. Podle finských médií je ale aktuálně největším adeptem na brzy uvolněný post Antti Pennanen z Ilvesu Tampere.

Ale zpátky ke Kometě. Zábranský pochopitelně přemýšlí, jak ji vysekat ze současné šlamastyky. „Hlavně nezmatkovat. A sledovat přístup a nasazení hráčů. První sezonu v extralize jsme měli taky špatný začátek, nakonec jsme přivedli snad sedm nových hráčů a pomohlo to,“ míní.

Vrací se i k Martincově rezignaci, s níž podle svých slov on ani nikdo jiný v klubu nepočítal. „Chtěl jsem, aby Patrik zůstal. Přivedl si spoustu hráčů, herní systém i svůj styl koučinku. Celé léto na tom chlapi pracovali. No a teď je to všechno jinak. Škoda. Víc bych to nechtěl komentovat. Je to Patrikova věc a jeho rozhodnutí. My to musíme respektovat,“ pokrčil rameny Zábranský.

Reklama