Hlavní obsah

Spartě na jaře pomohl do finále, teď míří do KHL: Politický boj nemá s námi sportovci nic společného!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulé sezoně pomohl Spartě, kterou posílil až na konci ledna, k postupu do extraligového finále, dopředu ale slovenský hokejový gólman Július Hudáček věděl, že v klubu dál nezůstane. A zatímco Pražané už mají pro nadcházející ročník brankářské obsazení vyřešené Jakubem Kovářem a Josefem Kořenářem, třiatřicetiletý rodák ze Spišské Nové Vsi na další angažmá stále čeká. I když už se rýsuje...

Foto: HC Sparta Praha / Jan Beneš

Július Hudáček v dresu Sparty.

Článek

Když se s tříměsíčním odstupem ohlédne za prohraným finále play off s Třincem, uznává, že Oceláři si mistrovský hattrick zasloužili. „Měli lepší hokejovou disciplínu. Nedělali zbytečné fauly a kličky na modrých čarách. O ten pověstný kousek byli lepší, ale celkově jsem si to ve Spartě pořádně užil," říká pro sport.sk Hudáček, jenž sice do play off šel jako dvojka za Matějem Machovským, v posledním čtvrtfinále s Libercem jej ale v brance nahradil a pak už ho do ní až na jednu výjimku nepustil.

„Po covidu se na nás chodilo dívat 17 tisíc diváků. Věřím, že Sparta to v další sezoně dotáhne tam, kam chce. Nyní mají ještě silnější mužstvo než loni. Přeji jim mnoho úspěchů," vzkazuje Hudáček dnes už svým bývalým spoluhráčům.

On sám zatím spolu s o dva roky mladším bratrem útočníkem Liborem trénuje v rodné Spišské Nové Vsi s extraligovým týmem. Věří ale, že do dvou týdnů už bude znát novou adresu. A dost možná se v něm potká se svým sourozencem, s nímž nastupoval už mezi lety 2015 až 2017 ve švédském klubu Örebro.

„Samozřejmě bych měl radost, kdybychom s bráchou po čase zase byli v jednom klubu. Nechci však nic zakřiknout. S jedním klubem jsme už prakticky domluveni, ale ještě se to musí dořešit," říká Hudáček.

Připouští, že se rýsuje jeho návrat do KHL, kde už dříve chytal za Novosibirsk, Čerepovec, Spartak Moskva či lotyšské Dinamo Riga. „Situace spojená s politickým bojem nemá s námi sportovci, myslím si, nic společného. Nevyhýbám se ani KHL a víc k tomu nemám co říct," nesouhlasí Hudáček s názory, že během ruské vojenské invaze na Ukrajině by zahraniční hráči do KHL chodit neměli.

Slovenští hokejisté, kteří se domluvili na smlouvě v KHL:
Patrik RybárbrankářSpartak Moskva
Michal ČajkovskýobránceNovosibirsk
Christián JarošobránceOmsk
Michal KrištofútočníkVladivostok
Adam LiškaútočníkČerepovec

„Brácha má víc nabídek než já i proto, že brankářský trh je nyní poněkud omezený. Mnozí brankáři podepsali v KHL i jinde v Evropě a nyní se to řeší u Sportovního (arbitrážního) soudu v Lausanne. Mnohé kluby čekají, jak to dopadne, které kontrakty nakonec budou platit," uzavřel Hudáček.

Reklama

Související témata: