Hlavní obsah

Eliáš: Asi by ty kamery měli aspoň o trochu zmenšit

Když se na úterním tréninku české hokejové reprezentace v Quebeku neobjevil Patrik Eliáš, začaly se stupňovat pochybnosti o jeho možném startu ve čtvrtfinále. Hvězdný útočník týmu ale zhruba hodinu po tréninku přišel v dobrém rozpoložení mezi novináře a přinesl dobré zprávy. "Na devadesát procent to půjde, je to jen blbá naraženina," vykládal.

Článek

Budete připraven na čtvrtfinálový zápas se Švédskem?

Myslím, že tak na devadesát procent to půjde. Dnes jsem nebyl na ledě jen proto, abych to raději nepokoušel. Rozhodl jsem se až těsně před tréninkem a šel jsem radši na kolo.

Cítíte se tedy o dost lépe?

Je to jenom blbá naraženina, ale na blbém místě. Trochu jsem si narazil i šlachu, takže mi do nohy vystřelují bolesti. Ale den ode dne je to lepší.

Při jakém pohybu to nejvíce bolí?

Spíš když se snažím nohu natáhnout. První den to bylo trochu jiné, protože mě do nohy chytaly křeče. Proto se Pavel Kolář hned snažil to uvolnit a rozmasírovávat.

Jak probíhala a probíhá léčba?

Různá elektrika, ledování, masáže, zábaly. A tak dále....

Už jste musel někdy řešit podobný typ zranění?

S takovýmhle úplně ne. Byla to taková hloupá náhoda, že jsem narazil do kamery. Ale včera jsem koukal na zápas Kanady a jejich hráčům se ji asi dvakrát povedlo srazit taky. Asi by ty kamery měli aspoň o trošku zmenšit, asi je to moc tvrdý materiál.

Napadlo vás, že se zrovna o kameru v brance dá vůbec zranit?

Mě by ani nenapadlo, že takovou rychlostí do té brány zacouvám.

Jak vidíte šance českého týmu ve čtvrtfinále proti Švédsku?

Pokud budeme mít k utkání stejný přístup jako v druhé polovině předchozího zápasu, tak budeme úspěšní. Nepochybuji o tom, že budeme dobře připraveni.

Jednou z hlavních hvězd soupeře je brankář Lundqvist, víte jakou s ním máte bilanci v NHL?

V play-off dobrou, v devíti zápasech jsem mu dal devět gólů. Takže to je pro mne docela pozitivní (úsměv). Ale každý zápas je samozřejmě úplně jiný. Je jedno, jesti zítra dám gól já nebo kdokoliv jiný. Hlavně abysme to zvládli.

Reklama