Hlavní obsah

MS V HOKEJI: Neprůstřelní Švýcaři slaví další výhru i nulu. Uspěly i Norsko s Dánskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejové mistrovství světa mělo v úterý na programu čtyři utkání. Česká reprezentace tentokrát v lotyšské Rize do hry nezasáhla, další vystoupení čeká svěřence finského kouče až ve čtvrtek. Ve skupině B podlehlo Slovinsko Norsku 0:1, další výhru si připsal Švýcarsko, když zdolalo Kazachstán 5:0 a ani ve svém třetím zápase neinkasovalo. Ve finském Tampere v rámci skupiny A si Dánsko poradilo s Rakouskem 6:2, v posledním úterním utkání uspělo Maďarsko, které porazilo po prodloužení Francii 3:2.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Švýcarsko - KazachstánVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Hokejisté Dánska pokračují v úspěšném vstupu do šampionátu. Po vítězstvích nad Maďarskem a Francií si poradili i s Rakouskem, když zvítězili 6:2. O svém jednoznačném triumfu rozhodli Seveřané čtyřmi brankami v závěrečné části. Dánsko tak s osmi body drží reálné naděje na postup do čtvrtfinále, Rakousko si naopak připsalo třetí porážku a v tabulce skupiny A má jediný bod.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Dánsko - RakouskoVideo: Česká televize

Favorizované Švýcarsko nezaváhalo ani ve svém třetím vystoupení na světovém šampionátu, když porazilo Kazachstán 5:0. Po skalpech Slovinska a Norska tak má plný počet devíti bodů a skvělé skóre 15:0. Země Helvétského kříže rozhodla duel třemi góly už do poloviny utkání, debakl outsidera završil favorit dalšími dvěma góly v závěrečné třetině. Kazachstán zůstává na dvou bodech za výhru nad Norskem po nájezdech.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním

Těsnou výhru 1:0 nad Slovinskem si v „české" skupině připsali hokejisté Norska. O jedinou branku utkání se postaral v první třetině Berg-Paulsen. Seveřané si tak po dvou předcházejících porážkách připsali první výhru na šampionátu, Slovinsko naopak zůstává bez jediného bodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovinsko - NorskoVideo: Česká televize

Dvakrát šli hokejisté Francie proti Maďarsku do vedení, jejich soupeř však pokaždé dokázal zareagovat a po dvou třetinách tak svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 2:2. Branka nepadla ani v třetí dvacetiminutovce, o bodu navíc pro Maďary a první výhře na MS tak rozhodl ve druhé minutě nastavení Bartalis.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Maďarsko - FrancieVideo: Česká televize

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Tampere):
Dánsko - Rakousko 6:2
Branky: 10. Ehlers, 34. Andersen, 47. A. J. Jensen, 52. N. Jensen, 54. Lassen, 58. Russell - 28. Raffl, 49. Schneider
Francie - Maďarsko 2:3 po prodl.
Branky: 17. Bertrand, 30. Boudon - 20. Stipsicz, 34. Gallo, 62. Bartalis
Skupina B (Riga):
Slovinsko - Norsko 0:1
Branky: 15. Berg-Paulsen
Švýcarsko - Kazachstán 5:0
Branky: 5. Geisser, 28. Herzog, 31. Riat, 41. Niederreiter, 50. Loeffel

Reklama